Columbus Blue Jackets - Boston Bruins

Goalies: Bobrovsky (probable) vs Rask (probable)

Game 6 I natt mellan Boston Bruins och Columbus Blue Jackets och det är bortalaget Bruins som skaffat sig matchboll efter en riktigt dramatisk drabbning senast i Boston.

Denna matchserie har verkligen varit en hård kamp mellan två jämna lag. Jackets som hade ett bra utgångsläge efter de två bortamatcherna i Boston i Game 1 och 2 återvände hem med förhoppningar om ett övertag. Bruins svarade dock upp starkt i Game 4 och hade man lyckades alltså senast ta den viktiga hemmasegern för att skaffa sig matchbollar. Men det var verkligen inte en lätt uppgift även om Bruins hade stort överlag lågt in på matchen. Efter en mållös första period så hittade man äntligen nät i andra perioden via David Krejci. Brad Marchand ökade på i början av tredje och Bruins hade skaffat sig ett 3-1 överläge med mindre än halva perioden kvar. Men då satte Jackets fart. Ryan Dzingle satte dit 3-2 och bara minuten efter så var matchen kvitterad efter att D.Kukan dunkat in sitt första slutspelsmål. Allt tydde på en ny övertidsmatch men en viss David Pastrnak ville annat och hittade matchvinnande 4-3 med endast 1.30 kvar av matchen.

I natt har Bruins alltså matchboll och frågan är om man kommer ta den. Jag tycker hela säsongen Jackets varit riktigt bra och även om man hade problem att ta sig till slutspelet så har man efter att man lyckades med det verkligen visat upp ett grymt spel. Tycker denna match är likt den jag skrev om igår mellan Stars och Blues förutom att denna matchup är betydligt mer öppen och bjuder på mer öppna målchanser. Tänker att båda lagen besitter tung offensiv och skulle Jackets hamna i tidigt underläge så behöver man ta stora risker. Även dessa matcher som är serieavgörande gör att lagen plockar målvakter vid 2 och även ibland 3 målsunderläge så det bästa valet i denna match är överspelet till över 2.00 gånger pengar. Nattens spel blir därför

Match: Columbus Blue Jacket - Boston Bruins
Spel: Över 5,5 mål