Columbus Blue Jackets - Carolina Hurricanes

Goalies: Bobrovsky (probable) vs McElhinney (probable)

Riktigt viktiga match i natt när två slutspelskrigande lag ställs mot varandra i en så kallad 4 poängs-match. Åttan Columbus Blue Jackets gästas av sjuan Carolina Hurricanes.

Columbus Blue Jackets är i ett prekärt läge efter att ha gjort en stor satsning för slutspel och även Stanley Cup. Med de nya inplockade spelarna som bland annat Matt Duchane så har ledningen och inte minst laget själva stora förhoppningar om slutspel. Man har absolut ett tillräckligt bra lag, men tyvärr har det inte klickat såpass bra som man hoppats på för Jackets. Nu har man förvisso en slutspelsplats, men många lag är tätt bakom och varje match Jackets spelar nu är väldigt viktiga. Senast stod man dock för en bra seger när man slog Boston Bruins med 7-4 i en väldigt öppen och viktig match. Jackets kom ut starkt i matchen och tog kommandot tidigt och efter första perioden hade man en betryggande 3-1 ledning. Bruins kom dock tillbaka start i andra perioden och gjorde match av det hela men när Zack Werenski satte 6-4 i mitten av tredje perioden så gick luften ur lite. Bone Jenner satte slutresultatet 7-4 i öppen kasse och två blytunga poäng till Jackets.

Carolina Hurricanes är laget som jag tror kommer få det svårt att orka hela vägen in i mål då man enligt mig inte har tillräckligt bra lag. Man spelar en enkel hockey och förlitar sig på at man får studsar med sig, och när de inte går med så har man mycket svårt att skapa egna lägen. Canes har dock två raka vinster i ryggen och senast gjorde man en mycket stabil insats då man 3-0 besegrade Colorado Avalanche på bortais. En match som jag tycker säger mer om hur usla Avs var än hur bra Canes var. Colorado visade sig enormt ineffektiva i matchen och Canes utnyttjade de lägen man skapade vilket räckte för segern.

Om vi tittar på denna matchen så tycker jag det är två lag som verkligen behöver segrar. Jag håller dock Jackets som favoriter då man har ett bättre lag, och poängen är väldigt viktiga både för laget, men inte minst för ledningen. Med denna press så tror jag man kommer tända till extra, och har bra feeling efter en stark insats mot Boston Bruins senast och jag tror att man på hemmais har goda chanser att städa av Carolina. Jag plockar därför hemmasegern