Bottenlaget Columbus tar emot tufft motstånd i form av Dallas hemma i Nationwide Arena natten till tisdag, en uppgift som på förhand känns extremt tuff.

Columbus ligger sist i Eastern Conference då man bara spelat ihop 22 poäng, och tio segrar på 30 matcher är ett facit som inte imponerar. Nu ska det dock nämnas att man tillhör ett av ligans svagare lag, så det är inget som förvånar.
Man har haft ett rätt tufft spelschema på slutet då de tre senaste matcherna varit mot Florida, Tampa Bay och Boston, matcher som man helt enkelt inte räckt till i, och nu ställs man inför en ny tuff uppgift.

Till denna säsongen fick man in Johnny Gaudreau och det är en kanonvärvning då han håller riktigt hög klass. Tillsammans med Laine och Jenner som även dem håller bra nivå så finns det en del klass i laget.
Där bakom ser det dock väldigt tunt ut då man har flera kedjor som inte alls ser starka ut, speciellt då man saknar flera toppspelare i Werenski, Korpisalo och Voracek.
I övrigt förväntas Blankenburg, Boqvist, Danforth och Bean saknas.

Dallas kommer till matchen från en 5-4 förlust mot Carolina där man dock lyckades ta matchen till förlängning, vilket är klart godkänt då det är en grymt tuff bortamatch mot ett av ligans bästa lag.
Innan dess tog man två raka bortasegrar mot Washington och NJ Devils, så formen är god, och nu väntar en klart enklare uppgift.

Det finns en klart bättre bredd i laget än hos Columbus då man har namn som Hintz, Robertson, Benn, Marchment, Pavelski och Seguin offensivt, så det finns flera kedjor som kan hota framåt.
Ser man på målvaktssidan har man Oettinger som sett stark ut hittills då han ligger runt 92% i räddningsprocent, så man har även en trygghet längst bak, och då man förvänta ha full trupp att tillgå så ska man vara numret större än hemmalaget.

Dallas är i grunden det klart bättre laget och då man även har ett klart bättre skadeläge i truppen talar det mesta för att man studsar tillbaka direkt efter förlusten mot Carolina senast, och jag väljer att gå på bortaseger i matchen.

Tarasov (Unconfirmed) - Oettinger (Unconfirmed)

Speltips: 2 och jag investerar 1u
This is the stats tab
This is the post tip