Natten till onsdag bjuds på vi bottenmöte mellan Columbus och Detroit, och här har jag min idé klar.

Columbus har gått otroligt svagt på slutet, något som gjort att man nu är jumbo i divisionen.
Nu senast blev det en 4-3 förlust efter förlängning mot Tampa Bay, och man var nog riktigt nöjda med poängen då det var ett steg i rätt riktning.
I och med nederlaget senast så har man nu nio raka förluster, en svit som är riktigt usel, och nu gäller det att försöka bryta den, något man bör ha bra chans att göra då man ställs mot svagt motstånd.

Nu är det även hemmaplan och där har man sett något bättre ut än på resande fot då man vunnit 8/23 matcher, men det är fortfarande svaga siffror.
Truppen håller i grunden en bättre nivå än gästernas då man har spelare som Laine, Roslovic, Atkinson, Björkstrand och Domi i laget, så det finns absolut kvalitet offensivt, och här bör man kunna knipa en efterlängtad seger.
Saknas gör Werenski, Bemström och Jenner samtidigt som Dalpe är tveksam.

Detroit kommer från en 1-2 förlust mot Dallas efter förlängning där man var det klart svagare laget, och spelmässigt förtjänade man inga poäng.
Man förlorade skotten med klara 17-52 och man var stundtals utspelade i matchen, men man kan tacka Bernier för poängen då han gjorde en makalöst bra match i kassen.

Man ligger näst sist i divisionen då man bara har Columbus bakom sig, så man tillhör den nedre delen av tabellen, och det är något som var väntat då truppen håller en riktigt svag nivå.
Skadeläget är heller ingen höjdare då man har Bertuzzi, Larkin, Fabbri, Nielsen och Ryan borta, och de tre förstnämnda är spelare som är bland de bästa spelarna i laget, så man är klart försvagade i matchen.

Nu är det även bortais som gäller och där har man haft stora bekymmer under säsongen då det bara blivit sex segrar på 24 försök, så man trivs absolut inte på resande fot, och här tror jag att man får det tufft.

Columbus kommer med usel form till denna matchen men nu när man ställs mot ett svagt Detroit så bör man kunna bryta den negativa trenden, och jag väljer att gå på hemmaseger i matchen.

Speltips: 1 och jag investerar 2u // TT

This is the stats tab
This is the post tip