I Nationwide Arena ställs ett skadedrabbat Columbus mot Florida i en på förhand tuff uppgift, och jag tror på bortaseger här.

Columbus åkte på en riktig stjärnsmäll senast då Detroit var på besök, och det blev förlust med hela 1-6. Gästerna skapade flest lägen i matchen och de vann också helt rättvist då man var det bättre laget.
Man har tagit en del segrar på slutet men det har varit mot blekt motstånd, och sett till hela säsongen ligger man sist i conferencen.

Här är det match dygnet efter senast och med tanke på att man har målvakten Merzlikins på skadelistan samtidigt som Korpisalo stod så talar det för att Daniil Tarasov vaktar kassen här, så gästerna kommer ha en bättre målvakt i kassen.
Skadeläget är även det väldigt jobbigt i en redan blek trupp då stjärnor som Werenski och Laine saknas. Utöver dem förväntas Bean, Blankenburg, Boqvist och Danforth saknas samtidigt som Voracek och Roslovic är osäkra kort.

Florida tog poäng mot Calgary senast efter att man fick stryk på straffar, och efter ordinarie tid var det 4-4 på tavlan.
I de fem senaste matcherna har det blivit två segrar, något som inte sticker ut. Det har dock varit riktigt bra motstånd i samtliga matcher, och här ställs man inte alls på samma prov.
Bortais är ett frågetecken då man bara tagit fyra segrar på nio matcher, och visst kan laget mer än man visat upp hittills.

Nu senast fick man tillbaka Aleksander Barkov efter att man missat matchen innan och det är ett klart plus då han är förstacenter i laget, så skadeläget är bra med bara Duclair på frånvarolistan.
Ser man i övrigt på truppen så finns namn som Ekblad, Verhaeghe, Tkachuk, Montour och Bennett för att nämna några, så det finns även en bra bredd i truppen, och normalt sett är man numret större än hemmalaget.

Columbus håller inte alls samma nivå som Florida och med tanke på att hemmalaget även har ett otroligt tungt skadeläge så är det inte mycket som talar för att man går ut och vinner mot ett starkt Florida, och jag väljer att gå på bortaseger i matchen.

Tarasov (Unconfirmed) - Bobrovsky (Confirmed)

Speltips: 2 och jag investerar 2u

This is the stats tab
This is the post tip