Columbus Blue Jackets - Minnesota Wild

Goalies: Bobrovsky (probable) vs Dubnyk (confirmed)

Ett formstarkt Columbus Blue Jackets gästas i natt av starka Minnesota Wild kommer från en riktigt oväntad förlust mot Arizona Coyotes.

Columbus Blue Jackets ser riktigt heta ut just nu och laget vinner regelbundet matcher och har med det skaffat sig en andraplats i metropolitan division. Laget är 7-2-1 senaste 10 matcherna och man kommer senast från en match där man öste in mål då man vann med 7-5 mot Detroit Red Wings. En match där man kom ut riktigt starkt i första perioden och utnyttjade Wings brister i defensiven. Jimmy Howard hade en tung natt där han släppte några enkla och Jackets kunde med det fina självförtroendet skaffa sig ett läge som var för tufft för Wings att hämta igen, även om de spelade upp sig i andra och tredje perioden.

Minnesota Wild föll senast oväntat hemma mot Arizona Coyotes och det är en förlust man verkligen vill glömma. Wild som hade två riktigt fina matcher i ryggen inför matchen där man 6-4 besegrat Ottawa Senators och hämtat upp en 0-2 underläge mot Winnipeg Jets till seger 4-2 och allt kände som Wilds match mot Coyotes. Man inledde också väldigt starkt även om man släppte in matchen första mål. Ett 0-1 underläge vändes till stabila 3-1 inför tredje perioden och man släppte endast till 1 ynka skott under hela andra perioden. Coyotes hade med andra ord inget att säga till om men osannolikt lyckades puckarna studsa rätt i trejde perioden för svaga Coyotes och man fick in 3 raka mål under tredje periodens första 10 minuter. Ett massivt tryck i slutet av matchen från Wild men Coyotes höll undan och man blev därmed rånade på 2 poäng.

I natt gästar detta Minnesota Wild Columbus för en riktigt svår match. Columbus tycker jag är ett av de bästa hemmalagen i ligan även om resultaten inte varit helt övertygande i år med endast ett record på 6-5-1 inne i Nationwide arena. Detta är en matchup jag följt många gånger och allt som ofta får vi en tajt matchbild. De 12/15 senaste matcherna har varit målsnåla historier och gått under 5.5 mål. I natt kommer båda lagen från målkalas, och jag tror speciellt Wild kommer spela med defensivt på bortais då man vet vilket fart Columbus spelar med på hemmais, och dessutom har starka kontringsspelare som straffar laget om man går bort sig. Kommer därför spela att matchen går under 6 mål här och tycker U5.5 mål funkar bra till 2.25. Väljer dock personligen en livlina på U6.0 mål här då formen på mig är sådär.