Columbus Blue Jackets - New Jersey Devils

Goalies: Bobrovsky (confirmed) vs MacKenzie (confirmed)

Columbus Blue Jackets gästas i natt av svaga bortalaget New Jersey Devils. Jackets som är tillbaka till vinnarspåret igen efter att man 1-0 besegrat Vegas Golden Knights.

Columbus Blue Jackets ligger på en fortsatt andraplats i Metropolitan Division efter tuffa Washington Capitals. Laget som inte haft ett succéartat december är trots allt ändå 5-4-1 senaste 10 matcherna och man studsade tillbaka bra efter att förlorat mot Anaheim Ducks med 2-1 efter OT i en tuff och välspelad match. Senast mot Vegas så ställdes man på nytt inför en tuff uppgift då Vegas kom med bra form och 2 raka vinster i ryggen. Trots spelövertag fick inte Jackets in pucken och som många gånger förut höll Jackets verkligen på att bli straffade av detta. Som tur var såg Bobrovsky mycket stabil ut i målet och räddade laget flertalet gånger. 1-0 kom tidigt i tredje perioden efter att Nick Foglino satt dit en retur. Detta 1-0 höll man sedan ut hela vägen vilket var riktigt viktigt för Jackets.

New Jersey Devils fortsätter ha problem och speciellt på bortais har man otroligt svårt att vinna matcher. Senast spelade man dock hemma men tuffa Toronto Maple Leafs var helt enkelt numret för stort och hade total lekstuga mot detta blygsamma Devils. Slutresultatet? 2-7 till Toronto och Devils fick åka hem med svansen mellan bena. I natt ställs man för en ny tuff bortamatch där Devils är usla 3-11-3 i år. Devils stora problem i år har varit målvaktspositionen då Corey Schnieder gått från att varit en stabil toppmålvakt till att blivit en tönt i målet som spelar helt utan självförtroende. Detta har lett till att man förlitat sig på Keith Kinkaid som gjort det helt okej. Dock är han för ojämn och detta gör det riktigt svårt för Devils. I natt kommer vi få unga 22 åriga MacKenzie i mål från start vilket blir hans första NHL match från start. Denna unga målvakt är tanken att bli Devils blivande stjärna men det saknas fortfarande rutin på den unga kanadensaren. Han har spelat två matcher där han hoppat in och haft det tuff med 5 insläppta mål på 17 skott.

När vi kollar denna matchup tycker jag Jackets ska vara väldigt stora favoriter här då man spelar hemma, möter ligans sämsta bortalag och dessutom en orutinerad ung målvakt. Devils har vanligtvis svag defensiv och som jag sagt flera gånger förut håller Jackets absolut inte ner på tempot på hemmais. Jackets har dessutom vunnit 7/10 senaste H2H och ett GAA på 3.10 mål/match mot Devils. Tycker det finns för många faktorer i denna matchen som tala för hemmalaget så jag väljer att spela raka seger här. Nattens spel är alltså

Match: Columbus Blue Jackets - New Jersey Devils
Spel: 1
Odds: 1.91
Insats: 4/7u
Bolag: 888sport , LeoVegas , Unibet
Spelstopp: 01:00

För fler spel

Twitter: @bethockeystick


Lycka till!

This is the stats tab
This is the post tip