Columbus ställs under natten till fredag mot tufft motstånd i NY Islanders, och här bör man få det kämpigt.

Columbus rivstartade säsongen då man slog Arizona i premiären på hemma plan med hela 8-2, och Björkstrand var en av lagets bästa spelare då han stod för fyra poäng.
Man mötte dock ett Arizona som såg iskalla ut defensivt samtidigt som målvakten Merzlikins räddade 36/38 skott för hemmalaget.
Därefter blev det en ny seger mot Seattle med 2-1 efter förlängning.
Nu senast förlorade man med 4-1 mot Detroit där det visserligen var bortaplan, men spelmässigt så var man klart sämre.

I truppen finns det en del spets i spelare som Björkstrand, Werenski, Laine, Voracek och Domi. Den sistnämnda är dock skadad och det är ett stort avbräck då han gjort fyra poäng på två matcher, något som påverkar den offensiva bredden.
Motståndsmässigt så har man också mött svagt motstånd, och nu när man ställs inför en klart tuffare uppgift så tror jag att man får det tufft.

NY Islanders har hittills på sina tre matcher bara tagit en seger, och det är något som kan anses som svagt.
Till skillnad mot hemmalaget så har dock motståndet varit riktigt tufft då man mött Carolina, Florida och Chicago.
Nu senast tog man sin första seger mot just Chicago där siffrorna skrevs till 1-4. Defensivt såg man bättre ut än i de tidigare matcherna, och det är normalt lagets styrka.

Till denna säsongens har man fått in Chara i defensiven samtidigt som Parise kommit in offensivt. Man har tappat Eberle vilket självklart är kännbart, men man har kvar många spelare från förra säsongen, vilket gör att man är väldigt samspelta, och normalt sett är man huvudet högre än värdarna.

Columbus åkte på sin första förlust senast och nu när motståndet är det tuffaste hittills så tror jag att man åker på ett nytt nederlag, och jag väljer att gå på bortaseger i matchen.

Merzlikins (Unconfirmed) - Sorokin (Unconfirmed)

Speltips: 2 och jag investerar 2u // TT

This is the stats tab
This is the post tip