Columbus Blue Jackets - Toronto Maple Leafs

Goalies: Bobrovsky (probable) vs Andersen (probable)

NHL fortsätter under natten och i stort sätt alla lag kommer vara inblandade i någon match. Jag har valt att fokusera på returmötet mellan Columbus Blue Jackets och Toronto Maple Leafs.

Columbus Blue Jackets fortsätter att spela bra hockey och laget vinner de matcher man förväntas göra och känns som ett väldigt stabilt lag. Man är 6-2-2 senast 10 matcherna och laget har hela laget skadefritt. Detta är något som är otroligt viktigt för Jackets som många år nu haft ett bra lag som jag anser vara ett av bästa, men allt som ofta haft skadeproblem som rört till det. Senast föll man mot Toronto Maple Leafs med 4-2 på bortais i en match där man blev totalt rånade. Man kan säga vad man vill om Leafs och givetvis är de ett bra hockeylag, kanske det bästa? Men Jacket spelade fruktansvärt bra och förtjänade bättre. En offensivt starkt Jackets kom ut borta mot Leafs och styrde spelet. Man gjorde 1-0 och även 2-0 innan första perioden var över och hade 14 skott på mål efter första. I andra perioden hade Jackets fortsatt tryck men kunde inte få in 0-3, istället så fick Leafs 100% utdelning och gjorde mål på de chanser man skapade och 2-2 inför tredje. Ett väldigt orättvist resultat. En match där Jackets skapade massor av chanser men bristen på kvalité i avslutet kostade tillslut laget segern då Zack Hyman kunde styra in 3-2 med 5 minuter kvar av matchen. Sedan kunde Leafs avgöra i öppen kasse och en mycket sur förlust för Jackets.

Leafs är som sagt riktigt bra och man är 7-3-0 senaste 10 matcherna. Dock så kommer man senast från en svag insats då man föll klart borta mot Carolina Hurricanes med 5-2. Leafs kom inte riktigt upp i spel och offensivt starka Canes fullständigt dominerade laget i första perioden som slutade 2-1 till hemmalaget. Canes fick iväg hela 29 skott på mål under första perioden vilket sa en del om hur matchen såg ut. Leafs vaknade dock i andra perioden och jobbade sig in i matchen men kune inte hitta något kvittering. Istället så fick Canes in viktiga 3-1 i blöjan av tredje perioden och kunde efter det styra in matchen i mål och ta 2 bra poäng.

I natt fortsätter Leafs på bortais då man alltså möter Columbus Blue Jackets igen. Denna gång är Jackets hemma och jag tror detta lag kan få sin revansch. Jackets har inte spelat sedan förlusten mot Leafs för 4 dagar sedan och är helt utvilade medan Leafs har en svag insats i ryggen. Jackets var det spelmässigt bättre laget när man möttes i Toronto och nu på hemmais där Jackets vanligtvis är riktigt svårspelade så tror jag man får utdelning. Jag kommer därför backa hemmalaget här och nattens spel är alltså

Match: Columbus Blue Jackets - Toronto Maple Leafs