Dagens Trippel 7/2


Det är alltid skoj att sitta och sippa på en läskeblask och bänka sig med en skön trippel framför dumburken. Jag har onsdagarna som något av en helig afton då Hockeyallsvenskan mer eller mindre alltid bjuckar på full omgång och denna februaridag innebär inget undantag. Brynäs tror jag löser en seger i tunga rivalmötet med Djurgården, Mora fixar minst en pinne i Nybro och även Västervik ska kunna utmana Tingsryd i Dackehallen. En TV-peng gäller då spelen tillsammans ger strax norr om sex gånger stålarna.


Brynäs - Djurgården: Hemmaseger @ 1,75

Brynäs har inte haft lätt för Björklöven i år. Gävle-klubben dippade återigen när Umeå-gänget stod på motsatt sida och 1-5 i brakan uppe i Björkarnas stad var ingen superb insats från serieledarnas sida men samtidigt är jag inte alls orolig för brynäsarna. Truppen är välmående där stjärnor finns att syna i samtliga enheter och dessutom tycker jag att keepern Clara går från klarhet till klarhet, trots fyra insläppta mål senast (den sista struten var i tom kasse).

Nu möter Tigrarna från Gävle ett Djurgården som också har plusstatistik på BIF. Gästerna har nämligen triumferat två gånger om i Stockholm men någon tredje rak skalp tror jag inte på. Bortalaget såg en aning trubbiga ut mot Tingsryd i helgen och även om jag gillar väldigt mycket av det som Honken gjort med Järnkaminerna under vintern är det på bortaplan ett lag som inte funkar. Faktum är att bara fyra lag i hela ligan gått sämre än Djurgården på resande fot. Fem treor på 20 raka försök bortom huvudstaden då DIF agerat hemmalag är ett minst sagt tveksamt utfall.

Ettan runt 1,70-1,80 är bra. Detta vinner Brynäs vid fler tillfällen än 5,7 av 10 gånger.

Spel: Hemmaseger @ 1,75
Tävling: Hockeyallsvenskan
Plats: Monitor ERP Arena
Tid: 19:00

Nybro - Mora: Mora +0,5 @ 1,59

Nybro har förlorat tre av fyra raka fajter och visst känns det lite som att luften, i viss mån, gått ur nykomlingarna. Defensiven har varit tveksam den senaste tiodagars-perioden då inte mindre än 19 mål ramlat in bakåt på 240 minuters hockey. Samuelsson har en del att jobba med där! En annan sak som måste noteras är att värdklubben kickat Max Golod i dagarna. Nordamerikanen har tydligen kastat ut sig ett eller annat mindre bra ord till ledarstaben och fick därmed se sig om efter nya äventyr. Ett spelarmässigt tungt tapp för hemmalaget.

Mora å sin sida fick efter sju raka vinster se AIK vinna i Smidjegrav. I en väldigt jämn topp 6-strid så var nollpoängaren mot Gnaget ovälkommen och Hermanssons mannar är därmed sexa i tabellen. Johan Persson fick precis innan matchen mot stockholmarna kasta in handduken (sjuk) och nu befinner sig dessutom Noah Steen och Petter Vesterheim på landslagsuppdrag. Skicklige Brandsegg-Nygård är därtill skadad. Trots allt detta så tycker jag att dalaklubben är bättre än Nybro och ska vi tro på vissa rykten är också nyss nämnda Golod på MIK:s radar. Med Ljunggren, Carlsson, Yetman, Björkman, Eriksson och nu också inlånade Eljas från Leksand så finns toppar och klass framåt ändå för att slå hål på en vek hemmadefensiv.

Jag väljer att tro på de rödklädda gästerna till viss del och gillar pluslinan i Liljas Arena.

Spel: Mora +0,5 @ 1,59
Tävling: Hockeyallsvenskan
Plats: Liljas Arena
Tid: 19:00

Tingsryd - Västervik: Västervik +0,5 @ 2,20

Två klubbar som de senaste säsongerna dansat runt i de nedre regionerna av Hockeyallsvenskan går i klinch på Dackehallens is. Västervik kommer spela negativt kval längre fram i vår och väldigt mycket pekar på att det blir Östersund på motsatt sida i en kommande bäst av 7-serie. Tingsryd är dock inte helt bortom fara. Faktum är att samtidigt som TAIF loosat tre av sina fyra senaste bataljer så har Östersund vunnit tre av fyra. Det innebär att avståndet ner till jämtarna för de grönkläddas sida nu “bara” är nio poäng och såldes är Harju, Olhaver och övriga i hemmadressen ett fortsatt jagat byte.

När Tingsryd och Västervik brakar samman under onsdagen så är jag inte heller säker på att TAIF rider ut stormen. Västervik såg ganska bra ut mot Nybro senast och vann i ACT-Hallen med 4-3. Finländaren Ulander matchades hårt och låg bakom två av VVIK:s mål. Det var ändå Hugo Gabrielsson som var matchens lirare i och med 1+2 från sin defensiva position.

De grönklädda har vunnit samtliga tre tidigare möten mellan klubbarna men jag är inte alls säker på att värdarna skördar en fjärde i svit. Pluslinan till höger är uppe på lite för hög höjd och här finns det värde ner till åtminstone 2,05-2,10 i min bok. Ett bra sista inslag på trippeln således.

Spel: Västervik +0,5 @ 2,20
Tävling: Hockeyallsvenskan
Plats: Dackehallen
Tid: 19:00Trippeln

Brynäs - Djurgården: Hemmaseger @ 1,75
Nybro - Mora: Mora +0,5 @ 1,59
Tingsryd - Västervik: Västervik +0,5 @ 2,20

Totalt odds: 6,13


Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.
This is the stats tab
This is the post tip