Kampen om de fem platserna till Allettan kommer förmodligen stå mellan de sex första lagen i tabellen och Dalen tar på söndagen emot bottenlaget Borlänge i en match där man behöver plocka tre poäng. Min tanke är att man löser det och det också på ett ganska komfortabelt sett resultatmässigt. Dalen ska vara snäppet starkare än Borlänge över hela banan.

Dalen är med i kampen om Allettanplatserna och söndagens match mot Borlänge är synnerligen viktig. Halva serien återstår, men det är fem lag inom fem poäng så alla poäng blir givetvis viktiga att plocka. Framförallt alla poäng mot bottenlagen är något man måste ha. Dalen är ett hårt arbetande lag med en ganska fin disciplin. Man har många spelare som länge varit i klubben och de känner varandra väl samt har ett grundspel som är stabilt. Sett till pappret så är man både bredare och mer rutinerade än vad Borlänge är så det ska således vara en säker vinst, även om det inte blir så enkelt som det låter. Man är i vilket fall ett bättre lag och ska ta tre poäng här. Den stora frågan är såklart, hur många mål orkar man vinna med?

Skiljer elva poäng mellan lagen

Borlänge harvar nere i botten tillsammans med sin granne och rival Falu. Man har bara plockat sex poäng såhär långt och man långt efter topplagen. Efter halva serien så börjar man se lite hur lagen faktiskt presterar och Borlänge har det som väntat ganska tufft i en för övrigt ganska svag Hockeyettan-serie. Man är ett orutinerat lag och gamla tunga klassiska Borlänge har inte alls samma ambitioner längre. Man mötte Dalen i premiären på hemmaplan och då fick man stryk med hela 6-2. Det kanske inte blir samma stora siffror nu, men jag har svårt att se Borlänge plocka några poäng här. De är normalt sett ganska svaga på bortaplan och har varit det under de senaste säsongerna. Tittar man på truppen så har Adam Bäckehag gjort flest poäng och han är back. Det säger en del om deras ganska svaga offensiv. Bäckehag och Casper Östberg står för det mesta av lagets kreativa sida och plockar Dalen bort dem så har de ett gäng grovjobbare att förlita sig på.

Dalen ska vinna denna match och raka ettan går väl att liras för den som vill. Min tanke är dock att Dalen lyckas lösa en seger med minst två mål tillslut ändå och det till ett odds på 1.75 hos Unibet . Insatsen kommer att blir medelhög. Ska vi säga 5-2?

Insats: 2.5/5 units
This is the stats tab
This is the post tip