Fredagskvällen bjuder på spännande hockey både från Hockeyallsvenskan och Hockeyettan. Jag ska kika närmre på mötet mellan Dalen och Halmstad där matchen betyder klart mer för gästande Halmstad och formen talar också för gästerna i detta möte.

Dalen öppnade Allettan på ett övertygande vis och många höjde nog lite på ögonbrynen. Detta Dalen har en låg spelarbudget jämfört med många andra bra lag på den här nivån och det var nog många som trodde de skulle få en tuff resa i Allettan. De har som sagt gjort det bra, men formen är urusel rent ut sagt. Man har fyra raka förluster och en målskillnad på 4-17, vilket säger en del och kanske har verkligheten kommit ikapp laget från Jönköping. Man är ett bra och stabilt lag, men man är sämre på pappret jämfört med dagens motståndare helt enkelt.

Halmstad måste gå för tre poäng

Klassiska Halmstad Hammers kommer ifrån en 2-1 förlust borta mot Tranås. Det var som väntat en jämn och tät match där segern lika gärna kunde tillskrivits Halmstad. Tranås avgjorde med dryga fem minuter kvar och spelade sedan av matchen. Nu blir dock den här matchen livsviktig ifall man vill sluta topp två. Serieledande Kristianstad lär man inte rå på pågrund av sämre målskillnad, men hoppet finns att ta sig förbi Vimmerby och knipa den där andraplatsen.

Många har tvivlat och ifrågasatt detta Halmstad. När ska dem fallera och rasa ihop? Jag tycker helt klart att dem bevisat motsatsen nu att man är det där topplaget som har det mesta. Jag framhäver återigen ett stabilt grundspel där alla har hittat sina roller och på det kryddat med seriens bästa målvakt, Jacop Crespin.

Dalen tog merparten av sina poäng första halvan av denna serie och formen är helt under isen. Tvåan till 1.81 hos Unibet känns bra och testas med en insats lite över medel.

Insats: 3/5 units
This is the stats tab
This is the post tip