Dallas Stars - Boston Bruins

Goalies: Bishop (probable) vs Rask (probable)

Boston Bruins gästar i natt Dallas Stars som har det kämpigt. Frågan är om detta Bruins som är ute på en fyra matcher lång roadtrip kan studsa tillbaka från förlusten mot Colorado i natt?

Dallas Stars har det riktigt tufft just nu och laget har endast vunnit 1 match de senaste 5 matcherna man spelat. Laget har länge varit utan stora stjärnan Radulov men senast var han tillbaka när Columbus Blue Jackets gästade. En på förhand jämn match med där Dallas allt som ofta har svårt mot just Jackets inleddes med ett högt tempo i första perioden. Båda lagen skapade mycket chanser men lagens målvakter presterade bra samtidigt som båda lagen hade ramen med sig. En mållös första period följdes i andra perioden upp av ett tidigt ledningsmål av Jackets stora målskytt Cam Atkinson, och Jackets skaffade sig sedan bra momentum att utöka. Dock så visade Radulov i slutet av perioden hur viktig han är då han kvitterade efter ett röra framför Bobrovsky i målet. Matchen i likaläge inför tredje perioden men återigen så var det Jackets som drog längsta strået då man efter ca halva perioden satte 2-1. Stars försökte hitta en kvittering men skapade aldrig något riktigt tryck och andra raka förlusten var ett faktum.

Boston Bruins håller jag som ett av topplagen i ligan då man besitter en riktigt fin topplina som kan vara en av ligans absolut bästa. Bredden ser också bättre ut då laget unga spelare har utvecklats enormt och man kommer absolut vara med och slåss senare i vår. Senast mot Colorado sa jag att det skulle bli en match mellan lagen topplinor och vilken syn det var. Båda lagen utbytte mål i en sevärd match där båda lagens topplinor presterade. För dagen var det Avs topplina med Rantanen och MacKinnon som var snäppet vassare och Avs vände ett 0-2 underläge till seger 6-3. Jag tycker Bruins såg riktigt bra ut stundtals och förhoppningsvis kan man skaka av sig förlusten och ta med sig det man gjorde bra i nattens match.

Som sagt gästar Bruins detta Stars i natt för lagen andra möte för säsongen. Brunis vann i Boston med 2-1 efter OT i en jämn match. Dock så har Bruins alltid haft mentalt övertag på Stars då man vunnit hela 5 av lagens senaste 6 möten. Spelmässigt tycker jag också Bruins har sett hetare ut och Stars har svårt att visa upp konsekvent spel då man egentligen är rätt framtunga. Med en bra förstalina har laget svårt mot lag som har jämna kedjor vilket jag ser Bruins ha. Jag tror därför Bruins fortsätter sin trend mot Stars och därför spelar jag

Match: Dallas Stars - Boston Bruins