Natten till tisdag bjuds vi på ett intressant möte mellan Dallas och Carolina, och här har jag min idé klar.

Dallas kommer från en 1-2 seger mot Detroit efter förlängning där man spelade ut hemmalaget fullständigt, men man hade otroligt svårt att göra mål på en för dagen sylvass Bernier.
Man vann skotten med klara 17-52, och då ska man självklart vinna redan efter ordinarie tid, men nu blev det inte så.

Kikar man på de senaste sex matcherna så har har man tagit fem segrar, så formen är bra. Man ska dock ha i åtanke att man enbart spelat mot jumbon Columbus samt nästjumbon Detroit, så motståndet har varit väldigt svagt, och nu höjs svårighetsgraden rejält.

Truppmässigt så har man en del intressanta spelare i Hintz, Pavelski, Robertson och Benn för att nämna några, så kvalitet finns det absolut i laget.
Man har dock fortsatt skador på Radulov, Seguin, Johns och Kiviranta samtidigt som Klingberg återigen är tveksam, så det finns en del minus i truppen, och överlag så håller jag gästerna som det bättre laget.

Carolina åkte på en förlust senast med 4-3 efter förlängning mot Florida. Man hade 1-3 tidigt i den tredje perioden men hemmalaget lyckades både reducera och kvittera för att sedan vinna matchen.
Man gjorde ingen vidare bra match och det var starkt att ta poäng trots att man inte kom upp i den nivån man kan.

Kikar man på formen så är den bra då man vunnit fyra av de sex senaste matcherna, och då har man mött topplag som Tampa Bay, Florida och Nashville, så spelschemat har varit klart tuffare än Dallas.
Man har även tagit poäng i samtliga av dess matcher, och det är starka papper.

Kikar man på truppen så håller den en riktigt hög nivå då man har spelare som Aho, Svechnikov, Necas, Staal, Trocheck och Niederreiter i laget, spelare som är skickliga offensivt.
Man har även vassa backar i Hamilton och Pesce, så truppen är stark i samtliga lagdelar.

Nu är det bortaplan som gäller igen och det har man visat att det inte är några problem då man vunnit 15/24 matcher på resande fot hittills, något som betyder att man är bäst i divisionen, och här tror jag att man visar sig starkast.
Saknas gör Teravainen, McGinn, Mrazek och Martinook samtidigt som Fast och Skjei är tveksamma.

Dallas har haft ett enkelt spelschema på slutet och nu när man ställs mot tunga Carolina så är känslan att man får det för tufft, och jag väljer att gå på bortaseger i matchen.

Oettinger (Unconfirmed) - Nedeljkovic (Unconfirmed)

Speltips: 2 och jag investerar 1u // TT

This is the stats tab
This is the post tip