Dallas Stars - Minnesota Wild

Goalies: Bishop (confirmed) vs Dubnyk (probable)

Dallas Stars återvänder hem efter en kortare roadtrip som får sammanfattas med ett ord: misslyckande. Nu väntar en riktig divisionsrival på hemmais och det är dags för Stars att studsa tillbaka.

Dallas Stars är 3-3-0 denna säsong, och jag tycker det är tydligt hur laget fungerar. Ser man på hur truppen är uppbyggd har coach Hitchcook valt att ”toppa” sin förstalina med Benn-Seguin-Radulov och den kedjan är också den som levererat för Stars. På hemmais har laget en bra tyngt där man kan välja att ge många minuter för dessa toppspelare vilket också gett avkastning, men på bortais har Stars haft en mer passiv spelstil vilket är logiskt. Då är det mer lagspel och det har inte funkat alls för Stars som tog 0 poäng i mötena mot svaga Ottawa Senators och blev dessutom nollade mot NJ Devils.

Minnesota Wild är ett hyfsat jämnt lag med tre relativt jämna kedjor. Man har plockat poäng i 4/6 spelade matcher, men spelmässigt har det sett relativt rostigt ut från Wild. Jag tycker främst försvarsspelet ser dåligt ut och då syftar jag främst på att man täcker skott oerhört dåligt. Laget har släppt till 40+ skott i 3/6 matcher, varav ena släppte man till hela 58 skott emot sig mot Carolina. Med detta antalet skott mot sig är det inte konstigt att målen trillar in och när då Wilds offensiva produktion inte flödat blir det svårt att vinna matcher. I år har man haft bra leverans från främst Jason Zucker, Eric Staal och Mikeal Granlund som stått för majoriteten av målproduktionen. Senast kommer man från en tajt vinst mot Arizona Coyotes med 2-1 där man fick jobba riktigt hårt på hemmais. Coyotes var spelmässigt det bättre laget och hade även en 1-0 ledning i matchen innan Wild kunde vända på matchen.

Till nattens möte ser jag 2 väldigt viktiga poäng på spel då detta är ett divisionsmöte mellan två lag som kommer få slåss om en eventuell tredjeplats i divisionen. Stars tycker jag på hemmais är ett betydligt bättre lag då man kör full fart framåt och får spela sitt tunga offensiva spel med toppkedjan i spetsen. Wild kommer egentligen från en svag insats mot Coyotes och jag tycker inte laget känns i ordning. Man förlitar sig ofta på att Dubnyk har en bra dag på jobbet och kan rädda de och mot ett offensivt skickligt Stars som kommer från 2 raka bortaförluster så känns det som det kan bli ett för högt tempo för Wild att hantera här.

Såg Stars möte just detta Wild 2 gånger under försäsongen och då var det klasskillnad mellan lagen och Stars vann båda mötena (5-3 och 3-1) och har dessutom vunnit de två senaste mötena i Dallas H2H. Tror man tar tredje raka segern mot Wild här och spelar därför

Match: Dallas Stars - Minnesota Wild
Spel: 1
Odds: 2.05
Insats: 4/7u
Bolag: LeoVegas / 888sport / Unibet
Spelstopp: 02:00

Uppdate (kl 18:32): Nya uppgifter om att Radulov ådragit sig en lättare skada på träningen imorse vilket jag såklart inte räknat med och kunde ha förutspått. Står fast vid spelet, men självklart försämras det aningen då han varit en ledande spelare i laget i början av säsongen.

För fler spel

Twitter: @bethockeystick

Lycka till!

This is the stats tab
This is the post tip