Dallas Stars - Ottawa Senators

Goalies: Bishop (confirmed) vs Anderson (probable)

Dallas Stars ångar på och jagar tredjeplatsen i tuffa Central Division. Laget är just nu på slutspelsplats med wild card platsen, men givetvis vill man säkra slutspel med att bli topp i divisionen. Man ser just nu riktigt tunga ut i mina ögon speciellt på hemmais där förstakedjan öser in poäng. Senast slog man divisionsrivalen St Louis Blues i en tajt och jämn match med 3-2 efter förlängning efter att man hittade ett sent kvitteringsmål i trejde perioden och tog matchen till övertid. Väl där stod Jamie Benn för en fin insats och avgjorde efter cirka 3 minuter. Lite komiskt var hans målgest då han bröt sin klubba i två delar, haha.

Ottawa Senators är en av årets stora besvikelser och fjolårets conference finalister kommer inte ta sig till slutspel i år. Väldigt tråkigt för hela lagen men inte minst för spelare som Erik Karlsson, Matt Duchane osv… Laget har gjort en del trader på nyckelspelare och man ser just nu väldigt väldigt tunna ut. Det märkes verkligen senast mot bottenlaget Arizona Coyotes där man föll med 2-1 trots att J.Pageau gav Sens ledningen i matchen i första perioden.

I natt gästar Sens detta tuffa Dallas Stars som behöver sina poäng för att dels försvara sin slutspelsplats, men även i jakten om topp 3 i central. Med det jag såg i Ottawas match mot Arizona känns det rent spontant som en riktigt tuff uppgift för bortalaget. Dallas på hemmais är riktigt svårslagna med ett record på 23-10-2 i år medan Ottawa endast har 8 vinster on the road för hela säsongen.

Nej med tanke på Sens svaga bortaspel, Stars starka hemmaspel och faktum att Stars är det enda laget som har något annat en prestigen att spela för så ska man ta 2 poäng här. Jag tror man löser vinst efter 60 minuter och spelar därför

Match: Dallas Stars - Ottawa Senators