Dallas Stars - Pittsburgh Penguins

Goalies: Lehtonen (confirmed) vs Murray (probable)

Dallas Stars spelade igår och är alltså B2B i natten match mot Pittsburgh Penguins. Igår vann man väntat mot Chicago Blackhawks med 4-2 på bortais där man fick kriga hårt. Laget släppte in matchen första mål i första perioden när kaptenen Jonathan Toews gjorde 1-0 för hemmalaget. Stars bet ihop och kom ut starkt i andra perioden med två snabba mål och innan andra perioden var slut hade man en 3-2 ledning med sig. I tredje perioden satsade Stars på att stänga matchen vilket man lyckades med. Hawks kom inte åt och Tyler Seguin stängde matchen med sitt 4-2 mål i öppen kasse med cirka en minut kvar av matchen.

Pittsburgh Penguins har fått vila ett par dagen sedan man tog en riktigt bra vinst hemma mot topplaget Vegas Golden Knights. Det var första gången sedan traden med Marc Andre Fleury som han var tillbaka i Pittsburgh och det märkes att alla var tagna av studen. Ett tag kändes det som inget skulle gå förbi Fleury då han storspelade i första perioden, men efter att R.Reaves gjorde 1-2 efter att Vegas börjat matchen med en 2-0 ledning vaknade Penguins och laget vände på matchen och vann tillslut med 5-4. Penguins tycker jag sett riktigt bra ut under slutet av januari/början av februari och man börjar likna den form man hade i slutspelet förra året.

I natt ställs Penguins i en ny tuff uppgift, men jag gillar att man är underdogs här. På papperet håller jag Penguins som aningen bättre samtdigt som Dallas Stars kommer från en tuff match igår. Man väljer att starta sina andramålvakt Kari Lehtonen, som visserligen spelat väldigt bra den här säsongen, men i min erfarenhet är han en väldigt ojämn målvakt som historiskt inte haft bra insatser mot just Penguins. Penguins kommer helt utvilade och bör kunna höja tempot här och då tycker jag inte man ska vara underdogs. Jag spelar därför

Match: Dallas Stars - Pittsburgh Penguins
Spel: 2 money line