Dallas Stars - New York Rangers

Goalies: Niemi (probable) vs Lundqvist (confirmed)

Dallas Stars fick verkligen fart på skridskorna senast mot Anaheim Ducks. Efter en jämn första och andra period där man bland annat lyckats döda en 5 mot 3 i över 1 min så blev den tredje perioden ett riktigt målkalas. Ställningen var 1-1 inför trejde och det var Ducks som lyckades sätta 2-1 direkt. Efter det målet dröjde det inte länge innan Stars fick medvind och helt plötsligt verkade det som allt gick in. På 8 minuter lyckades man hitta nätet 5 gånger och vände matchen till en överlägsen seger med siffrorna 6-2.

New York Rangers som fått rubriker över att man bänkade Henrik Lundqvist i 5 raka matcher åkte på förlust mot Chicago Blackhawks hemma i MSG. Efter att man rånat just Hawks några dagar innan fick laget från Illinois sin revansch. Denna gång var det återigen en riktigt jämn match som lika gärna kunde gått åt Rangers håll. Dock blev det inte så denna gång utan Hawks gick segrande och bröt Rangers 3 matcher långa vinstsvit.

Nu är det bekräftat att Henrik Lundqvist är tillbaka i målet och jag är 100% säker på att han kommer visa att varför han ska vara förstamålvakt. Det råder ingen tvivel om att coach Vigneault har gjort rätt att bänka Lundqvist då han inte riktigt spelade på toppen av sin nivå medan Raanta spelade sin livs hockey.

Under denna period Lundqvist har rapporter kommit om att han agerat professionellt och jobbat hårt. Jag tror han kommer tillbaka starkare än någonsin.

Detta är trots allt en lagsport och Rangers tycker jag sett bra ut under en längre tid. Laget har 6-4-0 senaste 10 matcherna men man får eventuellt tillbaka Puempel och Rick Nash i nattens match vilket vore ett stort plus.

Inbördes mot Stars har Rangers vunnit 6/10 senaste mötena och snittat 2.80 mål/match.