Tjena! Leksand har i skrivande stund genom att göra två mål på lagets två första skott. Maximal utdelning kan man säga.

Inatt är det en massa NHL matcher och jag väljer att titta närmare på mötet mellan Dallas Stars - Toronto Maple Leafs.

Stars som äntligen fick vinna efter tre raka förluster i senaste matchen. Laget tog emot Minnesota Wild och vann med säkra 4-0 på hemmais. Stars var bättre matchen igenom och det var ingen diskussion om att segern var rättvis.
Dallas har därmed via segern senast 2 segrar, 7 förluster och 1 förluster efter övertid/straffar på sina tio senaste matcher 2-7-1.
Stars som aldrig hade förlorat mer än två matcher irad under säsongen ändrade det och förlorade sex raka men på senare tid så ser laget bättre ut.
Tabelläget ser ändå relativt ljust ut. Stars har 52 poäng och ligger på en tionde plats i Western Conference. Laget har nio poäng upp till sista slutspelsplats men har två matcher mindre spelade så avståndet kan krympa betydelsevärt.
Hemmaspelet har dock varit sisodär under säsongen. På 24 hemmamatcher så har Stars tagit 27 poäng vilket gör Stars till Western Conference tolfte bästa hemmalag.
På sina fem senaste hemmamatcher så har det blivit två segrar och tre förluster.
Stars kommer bara sakna S. Robidas i nattens möte.

Maple Leafs har verkligen hittat formen. Nu med sex raka vinster och kommer närmast från en 5-2 seger borta mot Avalanche. En match där Maple Leafs gick fram till en 4-0 ledning under andra perioden och var det bättre laget den perioden. Laget stod emot anstormingen i tredje perioden av Avalanche och bra målvaktsspel har verkligen varit nyckeln till att laget har en sån fin form.
Det gör att Maple Leafs nu har 6 segrar och 4 förluster på dom tio senaste matcherna 6-4-0.
Med den goda sviten så klättrar Maple Leafs i tabellen och ligger just nu på en femte plats i Eastern Conference med 59 poäng.
Bortaspelet är dock mer av att önska om vi kikar över hela säsongen. Med 24 poäng på 24 bortamatcher så är Maple Leafs det trettonde bästa bortalag i Eastern Conference.
Bortaspelet har dock blivit bättre och laget har nu tre raka segrar på bortaplan. Och har vunnit tre av dom fem senaste bortamatcherna.
Det skall sägas att dom tre segrarna har varit lite väl tur bitvis. Segern över Boston Bruins med 4-3 var Maple Leafs inte riktigt värda. Bruins öste på chanser och förde spelet och samma sak med mötet i Phoenix där Maple Leafs tillslut vann med 4-2 trots rejäl hemmadominans. Men jag tar inget emot att Maple Leafs har vunnit för dom är ett bra lag.
Inatt kommer dock det saknas en drös med spelare:
M. Fraser (spelar ev inatt)
T. Smith
F. McLaren
D. Clarkson
D. Bolland

Historia:
Två lag i varsina Conference gör att dessa två lag har inte mött varandra så ofta.
Dock så har dom tagit sig an varandra en gång denna säsong. Den matchen spelades i Toronto. Skotten vanns av Stars med 50-24!!!! Dom sköt 50 skott i en och samma match. Men det dröjde till 17.14 i tredje perioden innan kvitteringen kom till 2-2. Men trots kvitteringen så vann Maple Leafs med 3-2 efter förlängning.
Sen säsongen 1998-1999 så har lagen bara mött varandra fjorton gånger. Av dessa fjorton matcher så har Stars vunnit sju av dessa och Maple Leafs sex. En match slutade nämligen oavgjort.
Dom fem senaste matcherna med Stars som hemmalag har slutat med tre segrar för Stars och två för Maple Leafs. Den senaste matchen spelades den 26 november 2011 och den vanns av Maple Leafs med 4-3 efter straffar.

Kommentar:
Två lag med helt skilda form. Men jag tror dock att Stars tack vare segern senast kommer ta slut på Maple Leafs fina svit.
Varför? Jo för att Stars är ett hyffsat lag och när spelet stämmer så är laget giftiga och vassa framåt. Laget spelade ruggigt bra bitvis innan formsvackan har eller har haft. Laget är trots det bra med och har fortfarande goda chanser på slutspel. Medan Maple Leafs även dom har ett intressant och bra lag men jag tror att det senaste hårda matchandet har slitit lite på laget. Målvaktsspelet har verkligen fått jobbat för lönen och spelar Stars som laget gjorde senast och mötet när dessa två lag möttes senare i säsongen så ska det bara bli hemmaseger. Då Maple Leafs inte trivs jätte bra på bortais och Stars måste få till sitt hemmaspel för att nå slutspel.
Jag spelar Stars som segrare inklusive övertid och straffar till 1,76 på bet365 .

Startande målvakter:
Stars: K. Lehtonen (troligen) Matcher: 41 Impm: 2,62 Räddningsprocent: 91,5%
Maple Leafs: J. Bernier Matcher: 36 Impm: 2,58 Räddningsprocent: 92,7%

EDITERAD 2014-01-23 20.09:16

This is the stats tab
This is the post tip