Nordisk möte i turneringen mellan Danmark och Norge, ett Danmark som kommer från en blytung seger senast.

Danmark började med seger mot Tyskland för att sedan förlora mot Kanada och USA. Nu senast mötte man Finland och det var såklart ingen match man skulle ta poäng i, men hockey är inte alltid logisk och man lyckades på något sätt vinna med 2-3. Skotten förlorade man med 35-17 och man var det sämre laget spelmässigt, men det är målen som räknas och denna seger gav dels en riktig boost i självförtroendet samt ett bra läge för att nå kvartsfinal då man har mött de tuffa lagen hittills. Boedker kom in i laget och gjorde sin första match senast, och var den största bidragande faktorn att man slog Finland då han stod för tre assist i matchen och var inblandad i samtliga mål framåt.

Norge visade att man var ganska farliga offensivt då man öppnade turneringen med att göra sex mål under ordinarie speltid de två första matcherna, sedan stötte man på både Kanada och Finland, och då har man gått mållösa från matcherna. Nu är motståndet något enklare, men enligt mitt tycke så har man en bit upp till Danmark då spetsen i det danska laget känns klart högre.
Man kommer med största sannolikhet inte gå vidare och man lär heller inte ta jumboplatsen i gruppen, och det var där jag hade dem innan turneringen drog igång.

Danmark känns klart intressantare och överspelet känns bra då Norge lär kunna trycka in någon puck offensivt också.

Speltips: Över 4,5 mål och jag investerar 4u // TT

This is the stats tab
This is the post tip