Dags för Sverige att kliva in i VM då man ställs mot Danmark, och här ska man vara nummer större.

Danmark kommer till detta VM med låga förväntningar då de flesta räknar med att man kommer tillhöra den nedre delen i gruppen, och det är något även jag räknar med.
Kikar man på målvaktssidan så har man Sebastian Dahm som gjorde ett bra VM sist, men överlag så håller han ingen högre nivå, precis som de två övriga målvakterna.

Defensivt så har man Aabo, Lassen, Markus Lauridsen samt Oliver Lauridsen för att nämna några, och samtliga har representerat Malmö Redhawks under säsongen, så bakåt finns det en del kvalitet även om man inte håller samma nivå som de bättre lagen i turneringen.

Offensivt så har man vasse Nicklas Jensen som tillhör KHL-laget Jokerit där han sprutar in en hel del poäng, och han kommer få dra ett tungt lass framåt för laget. Man har även True som testat på NHL spel samt Nicolai Meyer och Nick Olesen i laget som håller en bra nivå.
I övrigt ser man väldigt tunna ut och mot de bättre lagen har man knappast något att hämta, och här bör man väga alldeles för lätt.

Sverige kliver in i denna matchen som klara favoriter och det är något jag köper då man håller en klart högre nivå än Danmark, och man bör absolut kunna ta en bekväm seger.
På målvaktssidan har man Reideborn som gjort en väldigt bra säsong för Bars Kazan i KHL samt Växjös guldmålvakten Viktor Fasth, så målvaktssidan ser bra ut även om man inte har någon målvakt från NHL.

Defensivt så är man även där utan NHL-spelare då de flesta spelar i KHL eller SHL.
Man har dock namn som Dahlbeck, Lööv, Pilut och Lundkvist i laget, så det finns absolut kvalitet på backsidan, och mot ett lag som Danmark så ska man kunna ha bra kontroll bakåt.

Offensivt så ser vi en del spelare från NHL där Rickard Rakell från Anaheim är en av spelarna som sticker ut. Visserligen har han inte öst in poäng denna säsongen, men hela laget har gjort en usel säsong, och man slutade sist i divisionen.
Man har även spelare som Adrian Kempe, Victor Olofsson, Isac Lundeström och Marcus Sörensen som samtliga tillhör NHL.
I övrigt tillhör de flesta spelarna KHL och SHL, så kikar man på motståndaren Danmark så håller man en klart högre nivå, och här man bör kunna ta en säker seger.

Sverige håller en klart högre nivå än vad Danmark gör och här tror jag att man öppnar turneringen på bästa sätt och tar en bekväm seger, och jag väljer att gå på bortaseger i matchen.

Speltips: 2 hcp -2,5 och jag investerar 1u // TT

This is the stats tab
This is the post tip