Nordiskt möte i VM när Danmark tar emot Sverige under måndagen, och här tror jag danskarna kommer stå upp bra.

Danmark har efter sina tre raka segrar nu åkt på dubbla förluster, något som inte är konstigt då motståndet blivit tuffare. Först räckte man inte till mot Tyskland där det blev 4-6, en match man dock var med hela vägen.
Nu senast förlorade man med 3-0 mot USA där målvakten Dichow-Nilsson fick kliva av isen, men Sörensen gick in och gjorde en bra insats. Man hade dock 0-0 med bara tio minuter kvar av matchen, och i sista perioden var man inte alls ofarliga, så man kan pressa även de bättre lagen.

Man går en kamp mot Tyskland om att just ta den sista kvartsfinalplatsen, och just nu är man en poäng efter. Med Sverige och Finland kvar samtidigt som tyskarna har Ungern och Frankrike ser det tufft ut, men man kommer ge det en riktig chans, och jag tror inte man låter sig bli överkörda här.

Sverige slåss om gruppsegern

Sverige har vunnit samtliga fem matcher och det har blivit segrar mot bland annat Tyskland med 1-0 och Finland med 1-2 efter straffar, och även om man inte övertygat i matcherna har man sett stabila ut med bara två insläppta mål bakåt.
Nu väntar Danmark och det är ett lag man normalt sett vinner emot, något man även måste göra om man ska vinna gruppen.

Dagen efter denna matchen ställs man mot just tabellettan USA så man lär knappast ösa på för att köra över danskarna om man har en ledning. Man lär snarare slå av på takten och spela av matchen vid ledning och spara kraft till USA-matchen.

Danmark stod upp bra mot USA senast och med en likande insats bör man kunna kämpa emot bra även mot Sverige, och jag går på ett hcp-spel i matchen.

Speltips: 1 hcp +2,5 och jag investerar 1u hos Expekt