Davos tar emot Skellefteå i en högintressant match under söndagen, och här tar jag ställning för hemmalaget.

Schweiziska Davos kommer till matchen obesegrade i gruppen då man vunnit samtliga tre matcher, och det har blivit segrar mot just Skellefteå samt Belfast två gånger om.
Nu senast hade man 4-0 redan efter den första perioden mot Belfast, så man behövde inte på något sätt ta ut sig för att vinna matchen, och vid seger här kopplar man ett järngrepp om gruppsegern.

Inför säsongen har man fått in svenskarna Joakim Nordström och Klas Dalhbeck från KHL samt Leon Bristedt från Rögle, vilket är tre starka nyförvärv. Sedan tidigare finns namn som Dennis Rasmussen, Magnus Nygren, Andres Ambuhl, Matej Stransky och Enzo Corvi i laget, så kvalitet finns det gott om, och man har absolut vad som krävs för slå Skellefteå ännu en gång.

Skellefteå har haft ett tuffare spelschema då man istället för slagpåsen Belfast mött tjeckiska mästarna Trinec två gånger om, och det har blivit dubbla segrar även om det varit tighta matcher. Den enda förlusten kom mot just Davos hemma i Skellefteå med 2-3, en seger för gästerna som inte alls var orättvis.

Man har blivit av med tunga namn som Wilsby, Linus Karlsson och Michael Kapla. Samtidigt har man spetsat till en redan bra trupp med Pär Lindholm och Andreas Wingerli, så även här finns det gott om kvalitet, men med tanke på bortaplan här så tycker jag man blir lite väl överskattade.

Enligt oddsen är detta en helt jämn match men i mina ögon ska Davos vara favoriter på hemmaplan, och jag väljer att gå på hemmaseger i matchen.

Speltips: 1 och jag investerar 2u // TT
This is the stats tab
This is the post tip