Tjena tjena. Överspelet i New Jersey Devils - St. Louis Blues satt ruggigt fint inatt. Dock lite oväntat att Devils mållossning skulle bli att laget smackade in 7 mål och vann med 7-1. Men tack tack för det.

Inatt är det en fyra matcher i NHL och jag tycker rent spontant att det är en svår omgång. Jag väljer dock att titta in matchen mellan Detroit Red Wings - Chicago Blackhawks.

Red Wings har kommit till en lite tyngre period då laget saknar viktiga kuggar i laget och det märks på resultaten. Nu närmast kommer Red Wings från en 4-1 förlust på hemmaplan mot St. Louis Blues. Red Wings var med efter första perioden med sen så kom det två snabba av Blues i början av andra perioden och sen att Howard gick sönder mitt i perioden gjorde inte saken bättre och Blues ägde resten av matchen och vann rättvist.
Det betyder att Red Wings nu har på sina tio senaste 4 segrar, 5 förluster, och 1 förlust efter övertid/straffar.
Med den svackande formen så har Red Wings hamnat utanför slutspelsplats i Eastern Conference och ligger i skrivande stund på en elfte plats med 52 poäng på 49 spelade matcher.
Hemmaspelet i Joe Louis Arena har varit allt annat än godkänt under säsongen. Med endast 21 poäng på 25 hemmamatcher gör Red Wings till seriens sämsta hemmalag. Till och med tok jumbon Buffalo Sabres är bättre på hemmaplan. Red Wings statistik är följande, 7 segrar, varav 2 efter övertid/straffar och 18 förluster, varav 7 efter övertid/straffar och en målskillnad på 52-76.
Hemmaspelet har dock varit lite bättre på dom fem senaste matcherna. Laget har då tagit poäng i tre matcher och vunnit två av dessa fem. Senast Red Wings vann på hemmaplan var mot Los Angeles Kings. Där Red Wings vann med 3-2 efter straffar men målet till 2-2 med 27 sekunder kvar är fortfarande under diskussion. Kronwalls skott gick upp i nätet bakom målet och studsade lite overkligt ner på Quick i Kings kassen och in i mål. Det märkligaste var att ingen av dom fyra domarna såg vad som inträffade mer än att pucken gick i mål.
S. Weiss

Blackhawks har kommit tillbaka på slutet och pucken börjar studsa lagets väg igen. Blackhawks har nu två raka segrar och tagit poäng i dom fem senaste matcherna. Nu senast vann Blackhawks i mötet med Boston (Finallagen förra säsongen) En match som betydde mycket sen Blackhawks slog Boston i Stanley Cup finalen. Det var Blackhawks match första perioden men sen kvittering i första perioden så tog Boston över spelet i början av andra medan sen jämna ut sig och Blackhawks kunde vinna på straffar.
Det gör nu att Blackhawks har på sina tio senaste 5 segrar, 2 förluster och 3 förluster efter övertid/straffar.
Med den poängskörden på slutet så knappar Blackhawks in på Anaheim Ducks i toppen. Blackhawks ligger på en andra plats i Western Conference och har tagit 75 poäng på 51 matcher och är fyra poäng bakom Ducks.
Blackhawks bortaspel har varit bra under säsongen. Med 32 poäng på 23 bortamatcher gör Blackhawks till Western Conference fjärde bästa bortalag. Med en statistik på 14 segrar, varav 3 efter övertid/straffar och 9 förluster, varav 4 efter övertid/straffar med en målskillnad på 82-67.
Blackhawks har tagit poäng i sina fem senaste bortamatcher men bara vunnit två av dessa fem. Senaste bortamatchen var mot Montreal Canadiens där laget föll med 2-1 efter förlängning. Det skall sägas att Blackhawks ska vara glad att dom fick med sig en poäng då Montreal var det bättre laget matchen igenom.
Blackhawks kommer enbart sakna N. Khabibulin som troligen är borta säsongen ut på grund av en axel skada.

Historia:
Dessa två lag spelade förut i samma Conference och har mött varandra en hel del under åren.
Men inför säsongen så hamnade lagen i varsin Conference och har ännu inte mött varandra denna säsong.
Men dom tio senaste matcherna har slutat med fyra segrar för Red Wings och sex för Blackhawks. Noterar vi försäsongsmatcherna som Blackhawks vann. En på hemmais och en på bortaplan.
Dom fem senaste matcherna i Joe Louis Arena så har Blackhawks vunnit fyra av dessa och Red Wing bara en. På dessa fem matcher så har det bara blivit kryss i en av dessa matcher.