Tjo.


Många matcher ikväll/natt då det är Martin Luther kings day.


Detroit kommer som vi flesta vet från en otroligt kontroversiell seger i en shootout mot Kings hemma i Joe Louis. Kings tog ledningen med 2-1 i slutet av tredje innan Kronwall kunde kvittera genom ett skott som touchade en Kings spelade som gick högst upp i nätet bakom mål för att sedan studsa ut på Quicks rygg för att sedan trilla in i målet. Konstigt att alla 4 domare kunde missa detta. Iallafall tror jag inte det bli en vändning för Wings pga av detta.
Wings är ett av NHLs sämsta hemmalag vilket kan kännas märkvärdigt om man går igenom åren och vet vad dom kan producera som lag men framförallt i Joe Louis. Man har lag under sig som Calgary och Islanders i vunna regular matcher bakom sig som är sämre hemma.
jag tycker Wings har ett lika läge som Caps som jag nämnde innan matchen mot Jackets. Man har firma Datsy och Zäta att lita på där framme, Babcock försöker och försöker bilda olika formationer där Zäta och Datsy inte spelar med varandra för att försöka få fler målskyttar och producerande linor. Man har otroligt svårt att vinna matcher utan Datsy och Zäta som måste producera.
Man saknar till dagens match just Datsyuk,Alfredsson,Franzen,Ericsson,Emmerton,Weiss,Gustavsson och Andersson är Day to day. Man får dock tillbaka viktige Helm idag.
Detta är en sjuk skadelista där dom fyra första nämnda kan och gör skillnad, Även Andersson som är en riktig krigare.
Man är just nu utanför slutspelet.


Blues kommer från 2 stycken raka nederlag mot Ducks och Kings på hemmaplan där man normalt är väldigt starka. Man har 3 förluster på dom 4 senaste och den tredje förlusten där var mot Canucks borta. Man är normalt ett starkt lag defensivt där jag tror man kommer börja med att tänka på det till dagens match. Man är andra bästa lag i ligan på insläppta mål efter Kings. Man har vunnit 14 av av 22 bortamatcher vilket får ses som bra.
Mot Ducks senaste fick man tillbaka målsskytten Steen, Han fick nästan 21 minuter och lär ha fått upp stimmet direkt. Annars saknar man "bara" Maxime Lapierre.
Hitchcock är riktigt besviken på Blues första perioder/starter i matcherna mot Ducks och Canucks där han sammanfattar det väldigt enkelt.

"Coach Ken Hitchcock made it clear that the slow starts would not be tolerated..
Jag tror att Blues kommer komma ut inatt hårt och bestämt och ta tag i matchen direkt.

Detta är första mötet för säsongen mellan Wings och Blues
Blues har vunnit 2 av dom 2 senaste och 3 av dom 5 senaste.
Wings har varit lite av en mardrömms motståndare för blues men på senare tid så har den kolummen börjat jämna ut sig

Blues @2.10 spelas. 3/5 Units.

Lycka till!

This is the stats tab
This is the post tip