Detroit Red Wings - Tampa Bay Lightning

Goalies: Mrazek (probable) vs Bishop (probable)

Tampa Bay Lightning bröts sin förlustsvit senast då man 4-3 besegrade Carolina Hurricanes i en match där man spelade väldigt bra hockey. Efter en jämn första period var det hemmalaget Canes som hade ledningen efter ett rätt billigt mål bakom Vasilevskiy, men Tampa höjde sig rejält under andra perioden och Callahan kunde kvittera matchen tidigt i andra perioden efter att ha utnyttjat ett 2 mot 1 läge. Kapten Stamkos visade ledaregenskaper då han dunkade in 2-1 i PP i slutet av perioden och gav Bolts ledningen inför trejde perioden vilket var mentalt viktigt. Man följde upp den fina andra perioden med att köra över Canes och siffrorna sprang iväg till 4-1 och allt var frid och fröjd. Canes skapade aningen spänning då man med 15:25 på uret satte 4-2 efter att Versteeg inte gjort något misstag på ett friläge. J.Staal satte dessutom 43 med sjuka 0.1 sekunder kvar av matchen, men Bolts var aldrig nära att förlora.

Man ställs i natt mot ett Detroit Red Wings som haft skadebeskymmer. Lagets kanske bästa spelare Pavel Datsyuk har varit skadad en tid nu och man saknar även Brad Richards och J.Franzen. Tunga backen Mike Green och K.Quincey är även listade day-to-day så få se när de är tillbaka i lineup. Senast vann man iallafall mot Ottawa Senators med 5-3 i en match där man hade kommandot från början till slut. Man var klart effektivare än Sens och Mrazek motade 33/36 skott han fick på sig.

Jag gillade verkligen det jag såg av Tampa Bay senast mot Carolina då det verkade som laget speedade upp sig och liknade sig själva från fjolåret i spelet och attityden. Man ställs i natt mot laget man skickade ut från fjolårets slutspel och man har revansch att utkräva efter att förlorat första mötet mellan lagen i år då man föll med 3-1 den 14 oktober inne i Joe Louis.

Tampa är på papperet ett bättre lag än Wings och nu med lite självförtroende i laget samtidigt som Wings saknar ett par viktiga kuggar gör att jag väljer att spela på bortalaget i natt.