Detroit Red Wings - Washington Capitals

Goalies: Howard (probable) vs Holtby (probable)

Intressant match här mellan Detroit Red Wings och topplaget Washington Capitals. Lite botten mot toppen men där jag tycker vi har olika tendenser i lagen. Wings som kommer från en stark seger och Capitals som haft det kämpigt on the road.

Detroit Red Wings har haft en tuff säsong, det är det ingen som kan säga något om. Men man har på slutet börjat spela bättre och bättre, och man såg redan mot Calgary Flames ut att vara på tårna. Man spelade bra och hade ledningen 3 gånger i matchen innan Flames vände efter mål i PP till seger 5-3 tillslut. Den matchen förlorades pga av onödiga utvisningar men spelet fanns där. Man tog med sig det till matchen senast mot Nashville Predators och blev belönad. Mot topplaget från Central vann man med 5-4 efter OT och det mycket välförtjänt. Man inledde matchen mycket starkt och ledde också skotten med hela 11-0 innan Preds fick iväg första skottet med ca 7 minuter kvar av perioden. Ändå var det Preds som tog ledningen i matche via PK Subban men Wings vik inte ner sig och även fast man hamnade i ett 0-2 underläge så jobba man på. Laget stod för kommande 3 mål efter fina prestationer från Athanasiou och Vanek blanda annat. Wings har fått tillbaka både D.Helm och A.Mantha vilket breddar laget offensiv rejält vilket jag också tycker se i spelet. Preds kvitterade sent men vem om inte D.Larkin avgjorde i OT efter en snygg individuell prestation!

Washington Capitals form har innan jul varit närmare ostoppbar. Man har slaktat allt och alla och det verkade inte som någon skulle kunna slå laget. Även matchen mot Predators så spelade man fruktansvärt bra, men lyckades tappad en matchen på något osannolikt sett. Man lämnade för en roadtrip nu och nu har man helt plötsligt tappat spelet. 2-5 mot St Louis Blues följdes sedan upp med 1-2 förlust mot Dallas Stars och Caps ser sig inte likt ut. Laget har 3 raka förluster i ryggen och vill såklart vinna nattens sista bortamatch för att avsluta denna korta roadtrip snyggt. Passande motstånd då Detroit är ett lag man slagit 8/10 senaste matcherna och vann senaste mötet denna säsong med 6-2. Dock måste man säga att Wings var det laget som spelade mycket bra där men som straffades av sin ineffektivitet. Men visst ska Caps ha bra chans att bryta sin förlustsvit här.

Som jag ser det har vi alltså vanligtvis ett topplag i Washington med tung offensiv mot ett svagare Wings som ändå har positiv formkurva. På hemmais kommer Wings försöka bygga vidare på vinsten senast och offensivt sett har Wings sett riktigt bra ut, speciellt med Helm och Mantha tillbaka i lineup. Caps jagar en seger och är hungriga här och bör kunna bidra med mål framåt. Tycker vi har bra chans att se en ny målfest och linan 6.0 känns bra. Vinst även om båda lagen löser 3 mål vilket jag inte ser som någon omöjlighet precis. Kvällens spel blir därför

Match: Detroit Red Wings - Washignton Capitals
Spel: Över 6,0 mål (insatsen tillbaka vid exakt 6 mål, inklusive OT)
Odds: 1.80
Insats: 3/7u
Bolag: bet365
Spelstopp: 23:00

För fler spel

Twitter: @bethockeystick

Lycka till!

This is the stats tab
This is the post tip