Under onsdagen spelas en match i SHL och den spelas mellan Djurgården och Brynäs. Ett oerhört starkt Djurgården tar emot ett inte alls lika starkt Brynäs och jag tycker att oerhört mycket talar för en hemmaseger. Jag kommer att spela Djurgården -1,0 asian handicap vilket ger oss pengarna tillbaka om Djurgården vinner med uddamålet och vinst om Djurgården vinner med två mål eller mer. Spelet betalar 1.89 gånger pengarna hos SpeedyBet och det är taget med en flatinsats.

Djurgården trummar på i SHL och ligger just nu på andra plats i tabellen, fem poäng bakom serieledande Linköping. Djurgården ligger på samma poäng som Malmö och Frölunda som befinner sig på tredje och fjärde plats i serien. Djurgården har en match mindre spelad än båda dessa lagen och kan alltså via en seger mot Brynäs dra ifrån och ta upp jakten på serieledande Linköping. Djurgården kommer precis från en bortaförlust mot Färjestad med 4-3. Men det är inget som jag tycker påverkar Djurgårdens form, Färjestad var bra och likaså Djurgården, små marginaler som avgjorde den matchen. Djurgården har hittills denna säsong varit helt outstanding i powerplay med 37.50%, en helt makalös siffra! Nu möter man dessutom seriens allra sämsta lag i boxplay. Brynäs har dryga 66% procent i boxplay och har släppt in hela nio mål i spelformen, det blir minst sagt svettigt för Brynäs när Djurgården spelar PP. Slår man ihop Djurgårdens PP och BP så toppar man serien i specialteams, samtidigt som Brynäs ligger på nionde plats.

Brynäs ligger dessutom på en mycket svag elfteplats i tabellen med 12 inspelade poäng. I förra omgången lyckades man dock besegra Örebro på hemmais med 3-2 efter att ha vänt matchen i tredje perioden. En oerhört viktig seger för Brynäs som givetvis stärker deras självförtroende en del. Dock inte så pass mycket att man kan säga att Brynäs självförtroende är bra. Man har hittills haft en mycket svag säsongsinledning. I Brynäs sju senaste matcher har man fem förluster. Brynäs har som sagt varit iskalla i boxplay. Men precis som Djurgården har man varit bra i powerplay, dock inte i närheten av Djurgården.

Mer eller mindre allting stämmer för Djurgården hittills denna säsongen och jag skulle säga att seriens bästa lag just nu är Djurgården. Man har spelat oerhört bra i samtliga matcher denna säsongen utan någon svacka alls. Tvärt om är det för Brynäs, man har tagit lite strösegrar här och var, men allt som oftast har spelet varit under all kritik. Djurgården har hittills bara spelat fyra hemmamatcher i SHL och det har slutat med tre segrar samt en övertidsförlust mot Luleå, starka papper. Brynäs har varit mycket svaga på bortais, fem matcher har slutat med fyra förluster. Enda segern kom mot Rögle som dessutom var helt under isen under den perioden. Det mesta talar för Djurgården i denna match.

Match: Djurgården - Brynäs
Spel: Djurgården -1 asian handicap
Odds: 1.89
Insats: Flat
Bolag: SpeedyBet
Spelstopp: Onsdag 19.00

Stort lycka till vid rygg!

Twitter: @SHLGrinder

// Grinder

This is the stats tab
This is the post tip