Måndagen bjuder på tungviktsmöte i SHL mellan storstäderna Stockholm och Göteborg, Djurgården vs Frölunda! Jag har Frölunda i hjärtat, men om jag ska tänka med hjärnan så tycker jag Djurgården är det starkare laget och att 2.15 är ett för högt odds på hemmalaget. Djurgården spelas med en flatinsats till oddset 2.30 hos ComeOn !

Djurgården är inne i en mycket fin form. Senast slog man dessutom Växjö på bortais efter att ha kvitterat i de allra sista sekunderna av matchen och sedan avgjorde på straffar. Två poäng som betyder väldigt mycket i tabellen men framförallt mentalt, att det går att slå Växjö och framförallt på bortais. Man har ingen chans att ta ikapp Växjö men Djurgården ska kunna klara av att nypa andraplatsen om man levererar i slutskedet av serien som man gjort tidigare. Djurgården ligger för dagen trea i SHL med 71 poäng, Färjestad ligger tvåa med 72 poäng, Färjestad har dock spelat tre matcher mer än Djurgården så vid seger idag mot Frölunda ligger man på en stabil andraplats. Frölunda ligger dock bara två poäng efter Djurgården i denna match så det är en otroligt viktig match idag som kommer avgöra väldigt mycket i slutskedet hur placeringarna blir. Jag tycker dock att Djurgården är bättre än Frölunda, jag tycker inte Djurgården ska stå högre än 2.00 i odds då jag anser att det är cirka 50% att dem vinner under ordinarie tid.

Djurgården har varit bra på hemmais den senaste tiden. Tre raka segrar mot Rögle (kross), Brynäs (kross) samt HV71 där man vann efter övertid.

Frölunda är också inne i en fin form. Tre segrar på sina tre senaste matcher. Dock vet jag inte om Frölunda imponerar speciellt mycket trots tre segrar. Vinsten hemma mot Luleå efter övertid var långt ifrån imponerande, snarare tvärt om, man hade en ofantlig tur som vann dem matchen. Seger mot Karlskrona på bortais med 7-1 är såklart imponerande man samtidigt mötte mans seriens sämsta lag som är i kris. Senaste segern är dock imponerande borta mot Skellefteå med 3-0, sägas ska dock att Skellefteå inte är inne i någon vidare period, så lite oklart angående den segern också. Frölundas form är mycket svårare att sätta fingret på hur bra den är än Djurgården som vi VET är riktigt bra. Detta blir ett rejält test för Frölunda.

Nyckeln för Djurgården att vinna idag är att hålla sig ifrån utvisningsbåset då Frölundas PP är bra samtidigt som Djurgården BP är dåligt. Djurgården är ett klart bättre lag än Frölunda fem-mot-fem. SÅ håller sig Djurgården på isen så tror jag man vinner denna match.

Match: Djurgården - Frölunda
Spel: Djurgården
Odds: 2.30
Insats: Flat
Bolag: ComeOn
Spelstopp: 19.00

Stort lycka till vid rygg!

// Grinder

This is the stats tab
This is the post tip