Djurgården och Kristianstad bjuder på match på Hovet under måndagen, den sista matchen innan jul.

Djurgården tog en imponerande 2-5 seger borta mot Karlskoga i den senaste matchen, och sett till spelet var det en av de bättre insatserna denna säsongen.
Att man får spela hemma på Hovet nu ser jag som en klar fördel då man tagit tio segrar efter 13 hemmamatcher, så man trivs verkligen i egen borg.

Man ska dock inte glömma att det väntar en JVM-turnering snart och det är fem spelare som tillhör just Djurgården. Carl Lindbom är ett av namnen som inte är tillgängliga och det är en målvakt som varit fullkomligt lysande under säsongen, och med Galajda i kassen blir man inte lika stabila bakåt.
Man har även flertalet skador i truppen då man totalt med JVM-spelarna saknade över tio spelare senast, så det finns en del frågetecken i truppen.

Kristianstad har haft en rätt tung period bakom sig då segrarna kommit sporadiskt, och sett till de tolv senaste matcherna har det bara blivit fyra segrar.
I de tre senaste matcherna har man dock sett bättre ut då man tagit två segrar, och nu senast slog man Östersund borta med 1-3. Framförallt är det målskyttet som kommit igång då man gjort tio mål i dessa matcher.

I laget har man bland annat namn som Pistek, Laavainen och Ainali som håller en bra nivå, och de kommer behöva kliva fram om man ska kunna utmana här.
Även om det blir tufft att vinna här så har man visat tidigare under säsongen att man kan störa samtliga lag i ligan, vilket man visade mot just Djurgården tidigare då man vann borta med 2-4 i september, och mot ett stukat hemmalag ska man absolut kunna trycka in ett par puckar.

Speltips: 2 över 1,5 mål och jag investerar 2u
This is the stats tab
This is the post tip