Ny månad och därmed nya utmaningar. Första november inleder lovande med full omgång i SHL! Den första matchen jag valt att rikta tankarna åt är mötet mellan Djurgården och Linköping. Lagen möttes så sent som i förrgår och då stod Djurgården för en mäktig vändning i den tredje perioden. 3-1 blev 3-3 och sedan vann Djurgården på straffar med Lilja som hjälte... Jag tycker Djurgården ska ha mycket goda möjligheter att vinna denna matchen med, men då under ordinarie tid. Jag väljer att spela Djurgården FT till 2.00 hos OHMbet med en flatinsats.

Djurgården har blandat och gett en del på slutet. Man ser dock styrkan i laget. Djurgården åkte på två förluster nyligen, först mot Färjestad borta med 4-3 tätt följt av Brynäs på hemmais med 1-2. Det är efter en sån motgång som många lag hamnar i en svacka och det kanske går flera omgångar innan man hittat tillbaka på vinnarspåret. Men så är verkligen inte fallet hos Djurgården, direkt i matchen efter besegrade man Växjö mycket stabilt med 2-0 på hemmais och det följde man som sagt upp med att slå serieledande Linköping på bortais med 4-3 efter straffar. Nu ska Djurgården återigen spela på Hovet och man är nog oerhört taggade att knappa in på serietoppen. Djurgården är oerhört bra i år och det dröjer nog inte länge innan man är serieledare och att vi får vänja oss med den synen. Djurgården ligger inför denna omgången på tredje plats, på andra plats ligger dagens motstånd Linköping. Linköping ligger två poäng före Djurgården med en match mer spelad. Serieledare är Malmö som ligger tre poäng före Djurgården med en match mer spelad och mycket sämre målskillnad. Vinner Djurgården idag under ordinarie tid samtidigt som Malmö blir poänglösa borta mot Frölunda är saken klar, Djurgården är serieledare för första gången i år. Det är givetvis oerhört motiverande för Djurgården att veta på förhand att vid seger här så toppar man kanske tabellen. Djurgården har tillsammans med Malmö seriens överlägset bästa PP, dessutom har man gjort det fullt godkänt i BP. Det finns nästan ingenting att klaga på hos Djurgården, ett otroligt homogent lag är man verkligen.

Linköping, laget som jag attackerat så mycket i år med motiveringen att man inte är så pass bra att man ska toppa tabellen. Nu gör man inte det längre och jag har väldigt svårt att tro att vi får se Linköping i toppen mycket längre till. Linköping har dock gjort det oerhört bra, det får man verkligen inte ta ifrån dem. Det jag menar är bara att väldigt mycket har gått Linköpings väg och det tror jag inte kommer fortsätta. Linköping hade som alla vet en helt makalös streak på hemmais, inte förrän den senaste matchen hemma mot Djurgården tog segerfesten slut. Linköping är nu inne i sin tuffaste period säsongen 2018/2019. Tre raka förluster är man uppe i nu. Först förlust mot Malmö på bortais, det följde man upp med förlust mot Rögle, även det borta och nu senast hemma mot Djurgården. Innan dessa tre raka förluster hade Linköping bara förlorat två matcher på hela säsongen. Att gå från att allt är guld och gröna skogar till att nu vara inne i en förlustperiod är såklart väldigt tufft både mentalt och fysiskt. Det känns nog lite som att man är tillbaka till verkligheten, som att ha varit i Bahamas i två sex veckor och nu är man tillbaka i Östersund och köldgraderna biter. Lite så kan jag tänka mig att Linköping känner just nu. Linköping har spelat fem bortamatcher denna säsongen, den första vann man, men efter det har det blivit fyra raka förluster på bortais och nu åker man till Stockholm för att spela den tuffaste bortamatchen man kan spela i den jobbigaste perioden under säsongen. Nej jag tror verkligen det här blir tufft för Linköping.

Match: Djurgården - Linköping
Spel: Djurgården
Odds: 2.00
Insats: Flat
Bolag: OHMbet
Spelstopp: 19.00

Stort lycka till vid rygg!

Twitter: @SHLGrinder

// Grinder

This is the stats tab
This is the post tip