Djurgården är inne i en mycket fin form och tar idag emot Luleå på hemmais. Ett Luleå som det går trögt för just nu. Det känns verkligen som att Stockholmslaget ska ha fina möjligheter att vinna denna matchen, Coolbet erbjuder 1.87 och det spelar vi med en flatinsats.

Djurgården är som sagt inne i en mycket fin form och det syns även i tabellen numera då man ligger på andra plats, men har dessutom två matcher färre spelade än både Växjö som ligger etta och Färjestad som ligger precis bakom Djurgården på tredje plats, så det ser minst sagt bra ut för Djurgården just nu. Djurgården är som jag varit inne på i tidigare rekar ett mycket stabilt lag i år. Man har mer eller mindre inte varit inne i en enda svacka under hela säsongen. Djurgården är varken bra i powerplay eller boxplay så det säger en hel del om hur oerhört bra Djurgården är i spelet fem-mot-fem! Hade man haft ett lite skarpare boxplay samt boxplay så hade det nog inneburit serieledning, får man bara till dem två spelformerna så ska det nog inte vara omöjligt för Djurgården att slåss om ett SM-guld till hösten! Men nu är det först och främst match mot Luleå, en match som ska vinnas om Djurgården vill haka på Växjö i serietoppen! Djurgården är seriens bästa lag på hemmais, man har vunnit elva av sina tretton matcher på hemmais och bara förlorat en enda under ordinarie tid.

Luleå är inne i en iskall form, man har tre raka förluster och i dessa tre matcher har man släppt in 15 mål samtidigt som man bara gjort tre kassar själv. Otroligt svagt. Idag möter man ett hett Djurgården på bortais och det kommer självklart bli oerhört tufft. Om Djurgården var starka hemma så är det tvärt om för Luleå på bortais där är man svaga. Man ligger på tionde plats i bortatabellen och har det överlag tufft på bortais. Luleå är inte speciellt vassa i specialteams dem heller, man är bättre än Djurgården, men det strålar inte direkt om varken deras BP eller PP. Eftersom Djurgården är så otroligt vassa i spelet fem-mot-fem så känns det otroligt bra när dem möter ett lag som inte är så vassa i specialteams, då tycker jag mer eller mindre allting talar för Djurgården. Därför känns spelet på Djurgården ikväll fint!

Match: Djurgården - Luleå
Spel: 1
Odds: 1.87
Insats: Flat
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 19.00

Stort lycka till vid rygg!

Twitter: @SHLGrinder

Keep moving forward!

// Grinder

This is the stats tab
This is the post tip