Djurgården har inlett säsongen på ett mycket fint vis och under lördagskvällen kommer Luleå på besök. Jag tror verkligen att hemmalaget har det som krävs för att trycka dit Luleå, spelet blir Djurgården -1.5 till 2.50 hos OHMbet.

Djurgården har som sagt börjat säsongen väldigt bra. På sex matcher har Stockholmslaget tagit fyra segrar. Förlusterna har kommit borta mot Frölunda och borta mot Malmö efter straffar. I övrigt har det bara blivit trepoängare mot Mora, Örebro, Rögle och nu senast HV71 borta. Djurgården har varit makalöst målglada hittills. På sex spelade matcher har det blivit hela 24 mål framåt, alltså ett snitt på fyra mål per match, oerhört imponerande. Hittills har det mesta stämt för Djurgården, bland annat har framgången bestått av ett oerhört fint powerplay där man hittills har 38.89% och är givetvis bäst i serien med den siffran. Självklart är detta inte ett snitt som går att hålla en hel säsong, men det tyder ändå på ett mycket bra powerplayspel samt ger ett otroligt självförtroende när man kliver in i powerplay. Adam Reideborn i kassen har också hittills sett bra ut.

Luleå har inte alls inlett säsongen på det viset man velat. Man inledde med en seger hemma mot Brynäs, men efter det har det gått tufft för Norrbottningarna. Fyra raka förluster mot Skellefteå, Örebro, HV71 och Linköping har gjort att Luleå ligger på nionde plats i tabellen med sju inspelade poäng. I den senaste matchen vände dock förlustsviten när man hemmabesegrade Färjestad med 3-0. Givetvis en oerhört viktig seger för Luleå och Lassinantti fick dessutom hålla säsongens första nolla. Jag har dock väldigt svårt att se Luleå vinna mot Djurgården på bortais. Luleå har hittills denna säsong inte tagit några poäng på bortais, två spelade matcher där det blivit förluster mot Linköping och HV71 och nu väntar ännu tuffare motstånd. Luleå har haft det väldigt tufft i spelet fem-mot-fem och då kan det minst sagt bli tufft mot Djurgården. Luleå har dragit på sig mycket utvisningar men hittills gjort det oerhört bra i boxplay. Nu möter man Sveriges hetaste PP. Det mesta talar för att detta blir en mycket tuff uppgift för Luleå.

Förra säsongen var det väldigt täta matcher mellan Djurgården och Luleå, men inför denna matchen känns det verkligen som att allt pekar åt Djurgårdens håll. Formen, målformen, hemmais och powerplayspelet. Kommer Djurgården upp i sin fulla potential finns det goda möjligheter att man slår Luleå med två puckar eller mer.

Match: Djurgården - Luleå
Spel: Djurgården -1.5
Odds: 2.50
Insats: Flat
Bolag: OHMbet
Spelstopp: 18.00

Stort lycka till vid rygg!

Twitter: @SHLGrinder

// Grinder

This is the stats tab
This is the post tip