På Hovet i huvudstaden bjuds vi på en riktig sexpoängsmatch när SHL rullar vidare under torsdagskvällen. Ett vilt kämpande Djurgården gästas av Malmö Redhawks som de jagar för att undvika negativt kval. Det här mötet vill inget av lagen förlora!

Djurgården vänder hem till huvudstaden igen och detta efter en tung, tung förlust borta mot topplaget Skellefteå AIK där stockholmarna förlorade med tunga 3-0. Innan SAIK borta hade DIF tre raka vinster och detta efter 5-4 hemma mot Luleå efter straffar och därefter slogs Växjö med 6-2 samt Linköping med 3-2.

Malmö Redhawks bröt förlustsviten på fyra raka matcher senast då de lyckades besegra Brynäs på hemmais och det genom ett 2-1-resultat efter förlängning. Nu väntar en ny bortamatch och ser vi till vad skåningarna presterat på resande fot i närtid så är det tre raka förluster. 7-3 mot Skellefteå borta, 4-1 mot Färjestad och 2-1 mot Leksand.

Kan Malmö lyckas ta en andra raka seger och bryta deras dystra statisk på bortais eller studsar Djurgården tillbaka efter smällen i Skellefteå?
Känslan är att laget med bäst första kedja för dagen också drar det längsta strået och min idé inför nedsläpp på Hovet är att hemmalagets första lina inte kommer gå poänglösa.

En spelare i hemmalaget som verkligen visat upp sig det senaste är Filip Cederqvist.
21-åringen har levererat 25 poäng för sitt Djurgården på 37 matcher och mot Malmö tror jag att han kommer med i protokollet igen.

SPELTIPS
Filip Cederqvist över 0,5 poäng spelas till 1.80 hos Betsson / Nordicbet .

Vad tror ni?

@johan_videll på Twitter.

This is the stats tab
This is the post tip