Grundserien börjar närma sig slutet och här ska Djurgården och Örebro göra upp i en match som är viktigt för båda lagen.

Djurgården krigar på för sin överlevande då man ligger näst sist i tabellen, något som innebär negativ kval.
Under säsongen har man haft det väldigt tufft då man haft svårt att vinna matcher. Nu på slutet har man dock höjt sig avsevärt och ser man till de tio senaste matcherna är man ligans formstarkaste lag, vilket också gjort att man fortfarande kan undvika negativt kval.

Man har en spelare i Marcus Sörensen som är otroligt viktig för laget, något han visade mot Leksands senast då han stod för två poäng, och hittills har han gjort 43 poäng på 44 matcher. Det finns såklart fler bra spelare i laget, men här ställs man mot ett Örebro man förlorat samtliga tre möten mot denna säsongen, och jag tycker att man blir alldeles för stora favoriter i matchen.

Örebro kommer närmast från en 3-1 förlust mot Timrå, vilket också var lagets andra raka förlust då man innan dess förlorade mot Färjestad med 2-1. Man ligger just nu på den viktiga sjätteplatsen vilket betyder att man går direkt till kvartsfinal. Man har dock spelat ihop lika många poäng som sjuan Leksand och åttan Färjestad, och då man även spelat en match mer så känner man helt klart flåset i nacken.

I grunden har man ett bra lag med hög kvalitet i form av Kovacs, Abols, Ebert och Halloran. På slutet har man även fått förstärkning av Sulak och Audette som båda kommer från KHL, och den sistnämnda stod för 39 poäng på 45 matcher, vilket är ett riktigt starkt facit.

Örebro har vunnit samtliga tre matcher mot Djurgården denna säsongen och i mina ögon är man ett bättre lag, speciellt då man fått in fin förstärkning på slutet i form av Audette och Sulak, och jag väljer att gå på en dubbelchans i matchen.

Speltips: X2 och jag investerar 2u // TT

This is the stats tab
This is the post tip