Djurgården ställs mot överkomligt motstånd i form av Östersund under fredagskvällen, och här jagar man sin fjärde raka seger.

Efter sex raka förluster för Djurgården har seglet vänt då det är klart positivare vindar, och på de sju senaste matcherna har man tagit fem segrar. Förlusterna ha kommit mot Karlskoga och Björklöven, lag som ligger före i tabellen.
Nu väntar helt annat motstånd när nykomlingen och bottenlaget Östersund väntar, och på Hovet har man varit klart starkare än på bortais.

Senast saknades Lekkerimäki, Wersäll och Kruger och den sistnämnda väntade tillökning, så han kan vara tillbaka här. Oavsett vad så har man bra klass i Klasen, Brodin, Elliot, Rensfeldt och Liss, och på hemmais tror jag man kopplar grepp direkt inför hemmapubliken.

Östersund går riktigt tungt och senset förlorade man med 0-2 mot AIK, vilket var lagets andra raka nederlag och den fjärde på de fem senaste matcherna.
Man är högst inblandad i bottenstriden då man har samma poäng som nästjumbon Tingsryd, så resterande matcher kommer att bli oerhört viktiga.

Nu väntar dock bortais mot tufft motstånd och just utanför hemmaborgen har man haft stora problem då man bara vunnit 7/21 matcher. På dessa matcher har man även 39-70 i målskillnad, vilket gör det tufft att plocka poäng, och här lär man få svårt att bryta den trenden.

Djurgården är normalt sett klasser bättre än Östersund och då man även börjat vinna på slutet så har man kunnat bygga självförtroende, och jag tror man kliver ut och tar kontroll på matchen direkt.

Speltips: 1 första perioden och jag investerar 1u
This is the stats tab
This is the post tip