Match mellan två av mina favoritlag i SHL, Djurgården och Rögle. Båda lagen spelar en hockey som verkligen tilltalar mig. Jag tycker att Rögle är lite väl stora underdogs trots att Djurgården är ett oerhört bra hockeylag. +1.5 på Rögle spelas till 1.83 hos 888sport , LeoVegas eller MrGreen med en flatinsats. Detta innebär alltså att om Rögle faller med två mål eller mer förlorar vårt spel, annars sitter det.

Djurgården levererar verkligen i SHL och kan nu titulera sig med att man är bäst i serien. Djurgården toppar tabellen med lika många inspelade poäng som Frölunda, Malmö och Luleå, skillnaden är att Djurgården har klart bäst målskillnad samt en match mindre spelad. Djurgården är inne i en fin vinstperiod nu med tre raka segrar mot riktigt tungt motstånd. Först besegrade man Växjö hemma följt av två segrar mot Linköping, först borta och nu senast på hemmais. Innan det hade man det dock lite tyngre. Innan dessa tre segrar hade man två vinster i sina sju senaste (två CHL-matcher).

Rögle har väntat och välförtjänt börjat vinna hockeymatcher efter en blytung säsongsinledning. Nu har Rögle tre raka trepoängare mot Linköping, Mora och nu senast Växjö som man besegrade på hemmais med 6-3, oerhört imponerande! Rögle är ett vasst hockeylag denna säsongen och jag har bara väntat på att det ska lossna för dem och nu har det verkligen gjort det. Från att ligga klart sist i tabellen till att nu ligga 12:a. Jag är rätt säker på att Rögle kniper en top-10-placering innan grundserien är över. Rögle har haft det oerhört tufft på bortais denna säsongen, men i senaste bortamatchen fick man besegra Mora och det var givetvis en oerhört skön seger för Rögle.

Den stora stora utmaningen för Rögle i denna match är specialteams. Djurgården är oerhört skickliga i både PP och BP, men framförallt PP där man är seriens bästa lag. Rögle ligger långt ner i PP-statistiken och har seriens sämsta BP, inte det bästa när man ska möta Djurgården. Rögle har dock varit vassa i PP på slutet och inte minst mot Växjö senast när man smällde in TRE kassar i PP!

Jag tycker såklart att Djurgården är klart bättre än Rögle, men +1.5 mål på Rögle inför denna matchen är lite högt. Rögle är inne i en mycket fin period och brukar kunna vara otroligt bra i tuffa matcher. Jag tror verkligen Rögle kan störa Djurgården här.

Match: Djurgården - Rögle
Spel: Rögle +1.5
Odds: 1.83
Insats: Flat
Bolag: 888sport , LeoVegas , MrGreen
Spelstopp: 15.15

Stort lycka till vid rygg!

Twitter: @SHLGrinder

// Grinder

This is the stats tab
This is the post tip