Dags för premiär i hockeyallsvenskan och i den första omgången ställs topptippade Djurgården mot Västerås, en något knepig uppgift, men man bör ändå ha goda chanser att öppna med en seger.

Djurgården kommer närmast från en försäsongsmatch mot SHL-nykomlingarna HV71 där man fick se sig besegrade med 1-3, men det stod länge 1-2, och det var först med 1.05 kvar att spela gästerna punktera matchen helt.
Innan dess tog man tre raka segrar mot hockeyallsvenskt motstånd, och på de tre matcher hade man 15-2 i målskillnad, siffror som är riktigt bra.

Nu är det dags för säsongspremiär och efter att man åkt ner från SHL förra säsongen så har man höga förväntningar på sig, och det med all rätt då man värvat in spelare som Kruger, Brodin, Liss och Norman för att nämna några, så truppen håller en grymt hög klass, och smyger sig inte nervositeten på i premiären så ska man vara numret större än Västerås på hemmais.

Västerås slutade femma i fjol och gjorde en riktigt fin säsong. Det blev dock respass direkt i kvartsfinalserien mot Björklöven då man förlorade med 4-1 i matcher, men man har kvalitet att göra en ny fin säsong.
Inför denna premiären så har man tagit fyra raka segrar på försäsongen, något som givetvis ger självförtroende, men motståndet blir dock tuffare här.

Man har bland annat fått in Trevor Cheek som gjorde det bra i Kristianstad under fjoråret samt finnarna Parkkonen och Kokkonen. Samtidigt har man kvar backar som Gunnarsson och Jansson samt pålitliga poängspelare som Zetterberg och Svensson, så visst finns det klass i laget, men man är inte på samma nivå som bland annat Djurgården.

Djurgården har fått in mängder med högkvalitativa spelare med mycket erfarenhet och även om det är seriepremiär på hemmaplan så tror jag man har nerverna i styr, och då ska man kunna börja seriespelet med en seger.

Speltips: 1 och jag investerar 2u // TT

This is the stats tab
This is the post tip