Det är verkligen stormöte som väntar under lördagen då Djurgården och Växjö drabbar samman. Huvudkandidaterna till SM-guldet möts för första gången under säsongen. Min tanke är att över 4.5 mål känns som ett fint spel av flera anledningar, återkommer till det senare i reken. Oddset är 1.96 och spelat hos Nordicbet mm med en flatinsats.

Djurgården inledde säsongen oerhört bra men har under den senaste tiden varit lite sämre än när man varit som bäst. I sina fyra senast matcher har det blivit tre förluster. Först mot Tappara i CHL så man åkte ur turneringen. Efter det bortaförlorade man mot Färjestad i en välspelad match och nu senast föll man mot Brynäs på hemmais. Djurgården är givetvis oerhört sugna att slå tillbaka när man nu möter regerande mästaren Växjö på hemmais under lördagen. Anledningen till att jag tror på mål i denna match är att Djurgården är det laget i serien som smäller in allra flest kassar. Djurgården har gjort 41 mål i sina inledande 11 matcher, det ger ett snitt på drygt 3.7 mål per match framåt, oerhört imponerande. Bakåt har man släppt in 24 mål vilket ger ett snitt på knappt 2.2 mål per match. Totala målsnittet i Djurgårdens matcher denna säsongen har varit 5.9 mål per match, ett väldigt högt målsnitt. En stor framgång för Djurgården denna säsongen har varit deras otroliga powerplay, dryga 33% i den spelformen får alla lag att darra när man går in i boxplayspelet. I boxplay är man också hyfsade med knappa 82%.

Växjö har kommit igång mer och mer under säsongen. Nu har man två raka segrar, först klar bortaseger mot Malmö och nu senast så var man helt överlägsna mot Luleå och borde ha vunnit matchen med minst två kassar. Istället fortsätter Växjö att visa minuspsyke då man släppte in 2-2 med 100 sekunder kvar av matchen, man vann dock snabbt i OT och tog med sig två poäng från den fighten. Om Djurgården har haft ett högt målsnitt i sina matcher är det verkligen tvärt om för Växjö. Växjö har gjort 18(!!!!) mål denna säsongen i sina inledande 11 matcher. Ett så lågt snitt att man knappt tror sina ögon. Det är tillsammans med Rögle minst mål i hela SHL. Men Växjö har till skillnad mot exempelvis Rögle satt sin defensiv. Precis lika många mål har man släppt in, alltså 18, i den statistiken är man bäst i SHL. Det totala målsnittet i Växjös matcher blir således 3.27 mål per match, det måste vara det lägsta målsnittet i SHL på många många år. Växjö har haft det tufft i sitt powerplayspel, en svag siffra på endast 14,29%, boxplayspelet har dock varit klart bättre med fina 92,59%. Nu möter man dock SHL:s bästa PP så det blir inte lätt för Växjö. Jag tror på mycket frustration i denna matchen. Djurgården är frustrerade över deras senaste matchers poängskörd samtidigt som Växjö mer eller mindre kokat hela säsongen så poängen uteblir. Jag tror det blir två lag som kommer vilja styra matchen och därav högt tempo. Bör bli en hel del utvisningar och hårt spel.

Över 4.5 till 1.96 hos Nordicbet , Betsafe eller Betsson känns trevligt då det här är två lag som verkligen har en otrolig offensiv när det stämmer för dem.

Match: Djurgården - Växjö
Spel: Över 4.5 mål
Odds: 1.96
Insats: Flat
Bolag: Nordicbet , Betsafe , Betsson
Spelstopp: Lördag 15.15

Stort lycka till vid rygg!

Twitter: @SHLGrinder

// Grinder

This is the stats tab
This is the post tip