Idag kommer vi att kika på en dubbel ifrån slutspelet i Hockeyettan och vi kommer gå på två favoriter som utan tvekan bör lösa sina uppgifter. Halmstad och Boden är stora favoriter i sina matchserier och vann gårdagens matcher på ett enkelt sätt. Det finns ingenting som talar för att man tappar poäng idag heller.

Halmstad – Strömsbro 1 (1.58)

Halmstad har gjort en väldigt bra säsong och det känns som detta lagkollektiv bara blir bättre och bättre. Man har kanske inte det bästa laget på pappret, men man känner varandra väl och har ett grundspel tillsammans med några spetsar som gör att laget är väldigt bra. Första matchen igår mot Strömsbro blev en enkel 4-0 seger där man hade full kontroll. Gästerna hade svårt att skapa farliga lägen och mot ett starkt hemmalag så var man numret mindre.

Strömsbro vann vårserien och tog sig till playoff på det sättet. Oftast så åker de lagen som kommer därifrån ut direkt i ett playoff och jag tror även det blir utfallet här. Det syntes i gårdagens match att man inte var på samma nivå som Halmstad och jag tror det blir svårt att hämta hem några poäng upp till Gästrikland.

Boden fortsätter att stärka sina aktier

Boden – Kalix 1 (1.41)

Även Boden är ett lag som bara blivit bättre och bättre ju längre säsongen gått. Man tog sig nästan på en topp två-placering i Allettan, vilket hade inneburit att man sluppit playoff ett, men jag tror resan dit blir väldigt enkel. Man van med 3-1 igår mot konkurrenterna Kalix och siffrorna kunde absolut ha varit större. Idag har man hemmaplan igen och det vore märkligt om man inte vinner ännu en gång.

Kalix tog sig vidare efter att ha krånglat sig förbi Falun i ett play-in. Nu fick man som väntat ta sig ann Boden och det var också för tufft. Boden har vunnit samtliga möten mot detta Kalix denna säsong och det också med stora och klara siffror. Man har gjort det bra efter sina förutsättningar, men här tar det som sagt stopp.

Jag tycker denna dubbel känns som en bank ikväll och tycker absolut att det är värt att investera en lite högre insats. Jag är förvånad ifall vi får ett annat utfall än ett grönt resultat. Dubbeln står högt hos bet365 och spelas med en insats lite över medel.

Insats: 4/5 units
This is the stats tab
This is the post tip