Ducks (28-43) tar sig an ett stekhett Flames (41-28) som jagar bästa möjliga förutsättningar inför slutspelet 2022. Flames vann en riktigt viktig match för dem mot Kings härförleden och visade varför de är nr 1 i Pacific division. Lagen har mötts tre gånger tidigare och Flames vann den senaste outingen med komfortabla 6-2. De skall vara stora favoriter idag.

Jag väljer att lägga spelet på att det blir under 6 mål framåt med tanke på att Ducks har varit enormt svaga på att göra mål framåt, samtidigt som Flames målvakt Markström har bara tillåtit två eller färre mål i åtta av de tolv senaste matcherna. Jag spelar under 6 mål totalt hos Pinnacle till oddset 1,93.

Värt att notera:

1. Flames visade rätt inställning när de "tuggade" ner Kings senast. De har enligt mig riktigt bra pjäser i truppen, där vår svenske Elias Lindholm börjar nämnas i termer runt Selke Trophy.

2. Notera också att Flames defense verkligen har steppat upp i år och är inte enkla att passera. Mot Kings visade de återigen vägen genom att hela tiden var på tå och stå upp; framförallt under penalty kill. Jag har sagt det förut och säger det igen; om Flames lyckas hålla sig utanför utvisningsbåset, då har de alltid en chans att vinna.

3. Ducks stora stjärna Getzlaf har gått ut med att han slutar spela efter den här säsongen. En enorm spelare och samtidigt ett enormt tapp för Ducks. Det känns som laget gått på tomgång över den senaste tiden och med Getzlafs nyhet är Ducks rejält modstulet för dagen.

4. Flames är storfavoriter idag och har en toppchans att vinna matchen, men oddsen berättar även det. Spelvärdet torde ligga i att det blir få mål gjorda med tanke på respektive lags styrkor och svagheter; Flames har en grym goalie i Markström emedan Ducks har erbarmligt svårt att göra mer än två mål i snitt per match.

5. Flames Johnny Gaudreau satte en balja redan efter 10 sekunder senast. Han har skapat 95 poäng totalt och han närmar sig 100 poäng, vilket är enastående. Gaudreau har också spelat 281 raka matcher och med den statistiken är han nr 4 gällande mest längsta aktiva "streak".

6. Finns inte mycket positivt att skriva hem om när det gäller Ducks. De blev överkörda av Oilers senast och de var inte ens tvåa på pucken i den matchen. Det känns som sagt modstulet och som säsongen är över. Det borgar inte för en vidare chans mot ett av NHLs bästa lag.

Flames kommer vinna matchen, men spelvärdet ligger på att det blir få gjorda mål i matchen. Under 6 totalt känns tilltalande. Jag spelar under 6 mål totalt till oddset 1,93 hos Pinnacle . Spelar du moneyline är det bara Flames som gäller.

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip