I VTB Arena ställs två formstarka lag mot varandra när Dynamo Moskva tar emot Avangard Omsk under onsdagskvällen. Undertecknad tror på en sevärd tillställning där spel i numerärt överläge kan bli matchavgörande.

Dynamo Moskva har inlett seriespelet med två raka vinster och detta med finfina 8-1 i målskillnad. De tog inledningsvis emot Dinamo Minsk här i Moskva i premiären och den matchen tog de hem genom en 4-1-seger. Då gjordes två av hemmalagets fyra mål i spelformen power play. Därefter gästades de av Sibir Novosibirsk och då blev det seger igen och den gången med 4-0 och även då gjorde hemmalaget dubbla mål i spel med en man mer på isen.

Avangard Omsk har hunnit med tre seriematcher så här långt och de har vunnit alla tre, men det på hemmais det. I premiären tog de emot CSKA Moskva i en match de vann med 4-0 och då gjordes två mål i spel med en man mer. Därefter har de två raka övertidsvinster. Admiral Vladivostok slogs med 4-3 i match två efter straffläggning, i den matchen gjorde hemmalaget ett av sina tre mål i PP och nu senast blev det 3-2 mot Amur Khabarovsk efter förlängning och då gjorde gästerna två mål i power play.

Det jag vill ha sagt med detta ovan är att båda lagen har fungerade power play, men där gästerna också har ett box play som inte är hundra procentigt. Min teori inför nedsläpp i denna mach är att laget med bäst power play går och vinner, så jag tror helt enkelt at det fortsätter målas i den här spelformen mellan två målfarliga lag.

SPELTIPS
Över 1,5 mål i spelformen power play till oddset 1.86 hos Nordicbet .

Vad tror ni?

@JV89__ på Twitter.

This is the stats tab
This is the post tip