Dynamo Moskva gör säsongspremiär hemma i VTB Arena i den ryska huvudstaden och detta genom att ta sig an Dinamo Minsk.

Moskva-laget kliver in i den här matchen som tämligen klara favoriter och jag köper det. Dynamo Moskva har avslutat försäsongen starkt och noteras för fem raka vinster. I deras sista träningsmatch inför allvaret som nu stundar körde de över Red Star Kunlun med 8-3 och i den tillställningen gick nyförvärvet inför den här säsongen, kanadensaren Eric O'Dell och blev tvåmålsskytt.

O'Dell har hämtats in från Sibir Novosibirsk som han bara gjorde nio matcher för i fjol, men på de framträdanden han gjorde hann han med att göra tre poäng (1+2). 31-åringen gjorde innan det en svag säsong i Metallurg Magnitogorsk där det "bara" blev 17 poäng på 51 matcher (6+11), men nu hoppas han och hans nya klubb på en nytändning och sett till vad han visat upp under försäsongen kan det mycket väl bli så.

Dinamo Minsk tog sig till slutspel i fjol och det här laget kommer med stor sannolikhet att lyckas ta sig dit igen, men frågan är om de mäktar med att plocka poäng mot de bättre lagen? Dynamo Moskva blev tabelltrea i fjol och siktar naturligtvis på att göra det minst lika bra den här säsongen och då det nu är en premiärmatch som väntar på hemmais tror jag att hemmalaget kommer vara det bättre laget den här gången.

Senast de möttes var i grundseriesammanhang i fjol och då bjöds vi på ett riktigt målkalas som Moskva-laget vann med 6-4 i Minsk-Arena. Riktigt så målrikt kanske det nödvändigtvis inte blir i denna premiärmatch, men jag förväntar mig att hemmalaget tar tag i det rean från start.

SPELTIPS
Eric O'Dell över 0,5 poäng till 1.70 hos Nordicbet .
Ser vi till vad han visat upp under försäsongen, där han gjort poäng i tre raka matcher, lär han vara spelsugen inför sin nya hemmapublik och detta med ett bra självförtroende också. Då hugger jag poängspelet!

Vad tror ni?

@JV89__ på Twitter.

This is the stats tab
This is the post tip