Edmonton Oilers - Calgary Flames

Goalies: Talbot (probable) vs Smith (probable)

Nästa spel hittar vi mellan de andra laget jag gillar denna säsong, Edmonton Oilers som gästas av Calgary Flames.

Edmonton Oilers, som fått jobba i uppförsbacke i många år efter sin storhetstid, trots flera tidiga draftpicks år efter år, tycks äntligen fått till det! Redan förra säsongen tog man sig till slutspel och man levererade verkligen när man slog ut San Jose Sharks i första slutspelsomgången med klara 4-0 i matcher. Man gav sedan Anaheim Ducks en rejäl match när man tillslut föll med 4-3 i matcher efter att haft en 2-0 ledning i den matchserien. Signeringen av Connor McDavid är såklart en av huvudfaktorerna till att man nått framgång, men jag gillar verkligen att man stärkt upp defensiven som varit det stora problemet de senaste säsongerna. I år har man enligt mig en ruggig stark trupp som verkligen kan gå hela vägen i mina ögon. Jag har rejäla förhoppningar på detta Oilers i år och jag tror man visar varför redan i första matchen. Laget har levererat under försäsongen och kört över det mesta med 6-2-0 i record. Laget har verkligen öst in mål framåt. Dessutom har man en riktig spännande rookie i K.Yamamoto som jag verkligen fått upp ögonen för under försäsongen. Håll koll på han!

Calgary Flames är såklart också intressanta i år. För två säsonger sedan spelade man kanske sin bästa hockey på många år och tog sig till slutspel. Laget hade höga förväntningar på sig förra året, men pressen gjorde att man inte kom upp i samma nivå. Denna säsong har man gjort några förändringar i laget där jag tycker traden av målvakten Mike Smith är den främsta. Ska bli riktigt spännande att se honom i ett lag med riktigt stabil försvarsspel som Flames faktiskt har. Dock har inte Flames imponerat under försäsongen och man har sett lite tröga ut. Man fick faktiskt stryk av Oilers X2 i dubbelmötet i säsongens första matcher med stora siffror. (Den matchen som slutade 5-4 till Oilers, spelade Flames bästa spelare mot Oilers unga rookies). Nej jag tror Flames kan vara ett mittenlag i år men frågan är om man har kapacitet att komma upp i samma nivå som man gjorde två säsonger sedan. Hur som helst tror jag laget behöver några matcher innan man kan säga nått.

Jag tror Oilers är det hetare laget av dessa och på hemmais var man riktigt starka förra året. Jag tror man följer upp detta direkt i säsongspremiären och spelar därför

Match: Edmonton Oilers - Calgary Flames
Spel: 1
Odds: 1.96
Insats: 2/7u
Bolag: Betsson
Spelstopp: 04:00


För fler spel

Twitter: @bethockeystick



Lycka till!

This is the stats tab
This is the post tip