Fint möte under natten till söndag när Colorado gästar Edmonton, och här ska hemmalaget ses med goda möjligheter att få med sig poäng då gästerna redan är klara för slutspel.

Edmonton är riktigt formstarka för dagen då man inför denna matchen tagit sex raka segrar. Visst har inte motståndet varit det blodigaste, men det är ändå starka papper då man slagit lag som St Louis och LA Kings.
Man ligger bra till kampen om en slutspelsplats men det är inget som är säkert ännu, så det gäller att man fortsätter att plocka poäng även i de tio sista matcherna.

Till skillnad från senast så är det hemmamatch som väntar här, och där har man på slutet varit urstarka då man tagit nio raka segrar.
Man har även superstjärnan McDavid som gjort poäng i 15 raka matcher, och tillsammans med spelare som Draisaitl, Kane och Nugent-Hopkins så finns det en hel del kvalitet i laget, och här ska man ha bra chanser att få med sig poäng från matchen.
Archibald förväntas missa matchen.

Colorado är redan klara för slutspel och det efter att man gjort en väldigt stark grundserie, och man var det första laget att nå 50 segrar.
Man kommer precis som hemmalaget med en bra form då man vunnit en hel del matcher på slutet, bland annat mot Pittsburgh och Calgary. Nu senast slog man Winnipeg efter förlängning i en match som spelades natten till lördag, så man lär inte vara lika utvilade som hemmalaget.
Att man dock redan är klara för slutspel kan absolut påverka laget även om man kommer försöka vinna matcherna som är kvar, men motivationen lär vara klart högre hos hemmalaget.

Tunga skador på Landeskog, Kadri och Murray stör och det är inte vilka avbräck som helst då den förstnämnda är lagkapten samtidigt som Kadri gjort 83 poäng på 65 matcher, så det är tongivande spelare som förväntas missa matchen, och även om det finns bra bredd i laget så lär man få det svettigt här.

Edmonton kommer med formen på topp och då man har fördel av hemmaplan samtidigt som man möter ett redan slutspelsklart Colorado så bör man ha goda chanser att plocka med sig poäng från matchen, och jag väljer således att gå på en dubbelchans i matchen.

Smith (Unconfirmed) - Francouz (Unconfirmed)

Speltips: 1X och jag investerar 1u // TT

This is the stats tab
This is the post tip