Nu är det dags för slutspelshockey i NHL och här ska Edmonton göra upp med LA Kings på hemmais, och jag tror att man öppnar med en seger.

Edmonton slutade på en femteplats i conferencen, och ser man till säsongen i stort så har man gjort det rätt bra.
I den sista matchen i grundserien slog man Vancouver med 3-2 efter straffar vilket gör att man kommer gå in i slutspelet med bra känsla, och det var starkt att vinna trots att man vilade sina superstjärnor McDavid och Draisaitl.

Här öppnar man slutspelet på hemmaplan och på senare tid har man verkligen visat att man är svåra att slå i Rogers Place, något som 14 segrar på de 15 senaste matcherna visar.
Truppen har en ruggig spets i McDavid, Draisaitl och Kane, och den förstnämnda vann poängligan i grundserien då han stod för 123 poäng.
Där bakom finns det dock namn som Nugent-Hopkins, Bouchard, Barrie och Hyman, så laget är bra, och normalt sett är man numret större än gästerna.
Nurse är Tveksam inför matchen.

LA Kings slutade på en sjätteplats i conferencen och man har överraskat stort under säsongen då man tagit sig till slutspel.
Man har flera spelare som varit riktigt bra, däribland Adrian Kempe som gjort hela 35 mål, vilket är en rejält ökning mot sitt förra målrekord.
Spelare som Kopitar, Arvidsson, Danault och Moore har även dem gjort en riktigt bra säsong.

Ser man till spelarmaterialet så är man dock i mina ögon det svagaste laget som tagit sig till slutspelet, och även om man gjort det riktigt bra hittills så tror jag att man kommer få det riktigt tufft här mot ett i grunden klart vassare Edmonton.
Doughty och Walker förväntas missa matchen.

LA Kings har varit en stor positiv överraskning denna säsongen men nu har det blivit dags för slutspel och känslan är att det kommer bli tufft för laget, speciellt då Edmonton är ett bättre lag med en helt annat spets i truppen, och jag väljer att gå på hemmaseger i matchen.

Koskinen (Unconfirmed) - Quick (Unconfirmed)

Speltips: 1 och jag investerar 2u // TT

This is the stats tab
This is the post tip