2-2 i matcher är ställningen inför den femte matchen mellan Edmonton och LA Kings, och laget som vinner här skaffar sig matchboll.

Tre av de fyra mötena har gått till förlängning där Edmonton senast vann med 4-5 efter att man hämtat upp ett 3-0 underläge redan efter den första perioden, så det var starkt att vinna och kvittera matchserien.
Man har även visat upp ett vasst spel i powerplay, så där får gästerna se upp.
I grundserien slutade man på en fin andraplats i conferencen, mycket tack vare en sylvass offensiv då man gjorde flest mål av samtliga lag.

Just framåt har man namn som McDavid, Draisaitl, Hyman och Nugent-Hopkins där den förstnämnda stod för tre assist i segermatchen senast. Ser man på grundserien gjorde han även 153 poäng på 82 matcher, vilket är makalösa siffror då han gjorde 25 poäng mer än lagkamraten Draisaitl som kom tvåa i poängligan, och nu när matcherna blir allt viktigare så tror jag stjärnorna kliver fram på nytt.
Janmark och Murray är tveksamma inför matchen.

LA Kings får det tufft

LA Kings har gjort det riktigt bra hittills i matchserien då man tagit två segrar, och man har gjort bra matcher. Korpisalo har dock varit starkare än Edmontons målvakt Skinner, och man ser aningen starkare ut på målvaktssidan, något som dock behövs då man möter kanske ligans starkaste offensiva lag.

Man har flera spelare som imponerat under säsongen som bland annat Kopitar, Kempe, Doughty och Fiala. Den sistnämnda var tillbaka i spel senast efter skada, vilket ger laget både spets och bredd, och han stod för två poäng direkt.
I truppen har man dock inte samma spets som hemmalaget har, och även om man överraskat positivt under säsongen så tror jag man får svårt när Edmontons stjärnor väl lägger in överväxeln.
Lizotte är tveksam

Edmonton har en grymt hög kvalitet offensivt och i en sådan här viktig match ska stjärnor som McDavid och Draisaitl kliva fram, något jag tror man gör, och då bör gästerna få det tufft.

Skinner (Unconfirmed) - Korpisalo (Unconfirmed)

Speltips: 1 och jag investerar 1u hos bet365
This is the stats tab
This is the post tip