Natten till måndag svensk tid ställs Edmonton Oilers mot Los Angeles Kings på hemmais. Hemmalaget kliver in som favoriter här och min teori är att de levererar en seger!

Edmonton föll senast och detta med 4-3 då de gästade Seattle på bortais. Innan det var hemmalaget uppe i tre raka segrar och detta genom resultat som 5-2 mot Pittsburgh (hemma), 3-2 mot Vegas (borta) och 5-3 mot Arizona (borta). Ser vi till vad Oilers presterat på just hemmais så har de en resultatrad här på sex raka matcher utan förlust och då är fyra av dessa vinster under ordinarie speltid. I de två senaste hemmamatcherna har det slutat med 5-2-segrar båda gångerna, senast mot Pittsburgh och innan det mot Chicago.

Los Angeles Kings som gästar nu kommer till spel här med sju förluster på deras åtta senaste. I deras senaste framträdande föll de med uddamålet mot Calgary, 3-2-förlust och då på hemmais. Kings har dock fixat poäng i fyra av dessa åtta matcher, men en sak är viktig att poängtera här och det är att Edmonton Oilers inte är någon favoritmotståndare. Kings har två raka förluster i inbördes möten och i Rogers Place har de fem raka förluster, alla fem under ordinarie speltid också.

SPELTIPS
Edmonton är i bra slag - åtminstone på hemmais. Här tror jag att hemmalaget fixar en ny seger.
-1 (asian) på Edmonton spelas till 2.02 hos Unibet / LeoVegas / 888sport .

Vad tror ni?

@JV89__ på Twitter.

This is the stats tab
This is the post tip