Edmonton Oilers - Calgary Flames

Goalies: Talbot (probable) vs Elliot (probable)

Edmonton Oilers är i mina ögon ett riktigt spännande lag i år. Man har en stekhet Connor McDavid i spetsen som dessutom blivit utsedd till lagkapten. Han är i och med det den yngsta kaptenen genom tiderna. Oilers har haft problem med att hitta en balans mellan offensiv och defensiv trots sina höga draftpicks de senaste åren men jag tycker man börjar få grepp om det nu. Man har värvart in många duktiga backar som är rutinerade där främst Adam Larsson och Kris Russell samt A.Sekera är välkända namn. Russell kommer få i ordning på Oilers BP på ett helt annat sätt. En spelform som Oilers annars varit usla i. Man har verkligen spetsen framåt och jag tror det kan bli ett spännande år för Oilers.

Calgary Flames, laget som hade en sådan succésäsong för 2 år sen floppade aningen förra säsongen där man missade slutspel. Laget har förvisso en bra blandning mellan rutinerade spelare och unga lovande talanger som Shean Monahan och Jonny Gaudreau men det känns som det kan bli tufft att ta sig till slutspel för de i år igen. Detta då lag som Oilers och Arizona förstärkt väldigt bra och jag tror man kommer få kämpa om sista Wild Card platsen.

Jag gillar som sagt årets upplaga av Oilers och jag tror man kommer vara oerhört heta i hemmapremiären. Man har dessutom slagit Flames 2/2 gången under försäsongen (vad man nu kan dra för slutsatser från de matcherna). Jag lägger därför mitt förtroende på McDavid och co och spelar därför

Edmonton Oilers Hcp +0 (Insatsen tillbaka vid oavgjort) @ 1.806 med 3/7 units hos Pinnacle Sports

För fler spel

Twitter: @bethockeystick

Lycka till!

This is the stats tab
This is the post tip