Edmonton Oilers - Chicago Blackhawks

Goalies: Talbot (probable) vs Crawford (probable)

Edmonton Oilers kommer hem igen efter en 3 matcher lång roadtrip. På dessa tre matcher har man kammat hem 1 vinst och 2 förluster. Detta Oilers som tappat ”magin” en aning jämfört med starten av säsongen och laget har gått 3-6-1 senaste 10 matcherna. Dock gjorde man en fin insats senast då man slog Dallas Stars med 5-2 på bortais. Connor McDavid gjorde sitt första hattrick i NHL och det får man ändå se som positivt för Oilers i natt.

Chicago Blackhawks fortsätter att imponera och man stod för en enorm upphämtning senast mot jumbon Vancouver Canucks. För Hawks del var det ändå ingen lätt match då man var B2B efter en tuff kamp mot Calgary Flames dagen innan och man märkte att man var lite på hälarna då Canucks utnyttjade ett par slarviga beslut från Hawks sida. Detta resulterade i att hemmalaget hade en 3-0 ledning inför tredje perioden och det såg ut att bli en bekväm seger för svaga Canucks. Men som så många gånger förut kom alltså Hawks tillbaka till 3-3 efter en kanoninsats i tredje perioden och avgjorde sedan i OT via Marian Hossa.

En sådan vändning brukar ofta tala för att laget är i bra harmoni och litar på sitt spel. Man kommer till nattens match utvilade och historiskt brukar man trivas väldigt bra mot Edmonton Oilers. På de 10 senaste mötena har man vunnit hela 9, (9-1-0) och man snittar sjuka 4.10 mål/match på dessa matcher.

Jag tycker som sagt Oilers inte sett lika bra ut som man gjorde inledningsvis denna säsong och möter i natt ett av NHL formstarkaste lag som dessutom brukar vara ett ”spökmotstånd”. Vi får dessutom Hawks som underdogs och då måste jag testa.

Nattens spel blir alltså


Chicago Blackhawks ML @ 2.05 med 4/7 units hos Pinnacle Sports

För fler spel

Twitter: @bethockeystick

Lycka till!

This is the stats tab
This is the post tip